Rakennusliike Lapti Oy

Laatua korostavien urakkakilpailujen yleistyminen siivittänyt Laptin tilauskantaa merkittävään kasvuun

Jaa

Lapti on rakentanut strategiansa mukaisesti urakoinnista vahvan tukijalan RS-asuntorakentamisen rinnalle. Laptin urakoinnin tilauskanta on tammi-toukokuussa 2024 kasvanut vuodenvaihteesta noin 40 prosenttia. Tilauskannassa näkyy vahvana Laptin panostus laatuun ja menestys yleistyneissä hinta-laatukriteerein toteutetuissa urakkakilpailuissa.

Laptin tilauskanta oli toukokuun lopussa 326 miljoonaa euroa (tilikauden 2023 lopussa 264). Urakoinnin osuus nykyisestä tilauskannasta on 78 prosenttia ja RS-asuntorakentamisen 22 prosenttia.

Laptin urakoinnin strategiassa korostuvat erityisesti panostus laatuun ja osaaminen KVR- eli kokonaisvastuu-urakoissa, jossa valittu toteuttaja sekä suunnittelee että rakentaa kohteen. Lapti onkin valittu toteuttajaksi useissa KVR-urakoissa parhailla laatupisteillä sekä kokonaisedullisimmalla tarjouksella. Tämän vuoden puolella tilauskantaan on tullut useita isoja urakoita, kuten Uotilanrinteen monitoimikeskus Raumalla sekä päiväkodin ja alakoulun yhdistävä Saikantalo Lempäälän Asuntomessualueella.

– Lapti on edelläkävijä tilaajien ja käyttäjien toiveiden toteuttamisessa laadukkaasti ja järkevin kustannuksin. Tämä näkyy menestyksenämme lukuisissa hinta-laatukilpailuissa. Laatuun tähtäävät KVR-urakkakilpailut ovat tilaajan näkökulmasta vaivattomia ja toimivia. Tällöin tilaaja saa hyödynnettyä rakennusliikkeen osaamista kokonaisvaltaisesti aina suunnittelunohjauksesta kustannustenhallintaan, kertoo Laptin toimitusjohtaja Jussi Karjula.

Perustuen käynnissä oleviin ja jo ratkenneisiin hankekilpailuihin Lapti ennakoi tilauskantansa kasvavan edelleen kuluvan vuoden aikana.

– Vahvuutenamme on kehittää ja lähteä mukaan ketterästi vaativiinkin hankkeisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä on monipuoliset hankkeemme, joita toteutamme eri yhteistyö- ja urakkamuodoissa. Uudistimme strategiamme syksyllä 2023 vastaamaan paremmin muuttunutta liiketoimintaympäristöä. On hienoa nähdä konkreettisesti hankkeidemme kautta, miten strategiamme etenee ja tilauskantamme kehittyy tavoitteemme mukaisesti, summaa Karjula.

Lapti jatkaa myös RS-asuntorakentamista. Lapti käynnisti helmikuussa ensimmäisen RS-kerrostalohankkeen reiluun vuoteen: 20 asuntoa sisältävän Asunto Oy Helsingin Linnanvoudin Oulunkylään. Laptilla on laaja tonttikanta, joka mahdollistaa kasvun asuntomarkkinassa tulevaisuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Karjula, toimitusjohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, p. 040 773 4054, jussi.karjula@lapti.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Ylikylän koulu Kempeleessä saa uuden, nykyaikaisen liikuntasalin – Lapti aloittaa rakennustyöt kesäkuussa25.6.2024 14:46:28 EEST | Tiedote

Kempeleessä sijaitsevan Ylikylän koulun vuonna 1968 valmistunut osa liikuntasaleineen puretaan. Tilalle rakennetaan uusi, nykyaikainen ja isompi liikuntasali oheistiloineen. Liikuntasalin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Lapti, joka voitti urakan hinta-laatusuhteeltaan parhaalla tarjouksella. Liikuntasalin rakentaminen alkaa kesäkuussa 2024, ja se valmistuu joulukuussa 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye