Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kristiina Poikajärvi on nimitetty Lapin aluehallintoviraston ylijohtajaksi

Jaa

Valtioneuvosto on nimittänyt terveydenhuollon lisensiaatti Kristiina Poikajärven Lapin aluehallintoviraston ylijohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.7.2024.

”Tunnen aluehallintovirastojen toiminnan pitkältä ajalta ja erityisesti Lapin aluehallintoviraston, jossa työskentelin vastuualueen johtajana. Palaan mielelläni virastoon, joka on täynnä upeita, työstään innostuneita ammattilaisia”, Poikajärvi kertoo.

Poikajärvi on toiminut peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen johtajana 2020–2024 Etelä-Suomen ja 2015–2020 Lapin aluehallintovirastossa. Poikajärvi on työskennellyt myös sosiaali- ja terveysministeriössä neuvottelevana virkamiehenä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella kehittämispäällikkönä / yksikön johtajana.

”Tärkeintä tässä valtion hallinnon varsin haasteellisessa tilanteessa on turvata asiakkaillemme aluehallinnon ja siitä uuteen valtakunnalliseen lupa – ja valvontavirastoon siirtyvät palvelut myös Lapin alueella. Aluehallintouudistuksen valmistelu on jo hyvässä vauhdissa, ja uusi virasto aloittaa toimintansa vuoden 2026 alussa.”

”Tämä on osaltani myös tietynlainen kotiinpaluu – olen viettänyt lapsuuteni Rovaniemen maalaiskunnassa Norvajärven idyllisessä ympäristössä ja opiskellut sekä työskennellyt eri yhteyksissä Lapin alueella.”

Poikajärvi nimitettiin virkaan 1.7.2024–31.12.2025 määräajaksi valtion aluehallinnon uudistuksen takia. Uudistuksessa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira, aluehallintovirastot sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten eli ELY-keskusten ympäristöasioiden vastuualueen tarkoituksenmukaiset tehtävät yhdistetään uuteen valtakunnalliseen virastoon. Uuden mallin mukaan järjestetty valtion aluehallinto käynnistää toimintansa viimeistään vuonna 2026.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kristiina Poikajärvi
Kristiina Poikajärvi
Lataa

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att se till att det finns tillräckligt med socialarbetare inom barnskyddet12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att för varje barn som är klient inom barnskyddet utse en socialarbetare som ansvarar för barnets angelägenheter samt att se till att antalet klienter per socialarbetare som ansvarar för barnens angelägenheter senast den 15 januari 2025 överensstämmer med lagen. Om Egentliga Finlands välfärdsområde inte fullgör detta överväger regionförvaltningsverket att meddela ett nytt föreläggande som förenas med vite.

Aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen huolehtimaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden riittävästä määrästä12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen nimeämään kaikille lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille hänen asioistaan vastaavan sosiaalityöntekijän ja saattamaan lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärät lain mukaiseksi 15.1.2025 mennessä. Mikäli Varsinais-Suomen hyvinvointialue ei toteuta määräyksiä, aluehallintovirasto harkitsee uuden määräyksen antamista sakon uhalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye