Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaaren ohjelma Almedalenin politiikkaviikon ja SuomiAreenan aikana: elokuvan ensi-illasta koulutuskysymyksiin ja puolustuspolitiikkaan

Jaa

Hanasaari, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ja Aalto-yliopisto osallistuvat Gotlannin Visbyssä järjestettävään Almedalenin politiikkaviikkoon monipuolisella ohjelmalla. Ohjelmasarja alkaa 25. kesäkuuta suomalaisen Radical Creatives ‑dokumenttielokuvan Ruotsin ensi-illalla. 

Dokumenttielokuva Radical Creatives saa ensi-iltansa Ruotsissa 25.6.2024.
Dokumenttielokuva Radical Creatives saa ensi-iltansa Ruotsissa 25.6.2024. Valokuvaaja: Hayley Lee

Radical Creatives on Emilia Hernesniemen ohjaama elokuva, jonka ovat tuottaneet Aalto-yliopisto ja Ääri. Elokuvassa tarkastellaan luovuuden potentiaalia ja näytetään, miten epäilykset voidaan voittaa yhteisöllisellä luovalla energialla. Näytöstä seuraa suomalaisten ja ruotsalaisten asiantuntijoiden paneelikeskustelu.

Elokuvan jälkeen ohjelma jatkuu 25. kesäkuuta kahdella puolustuspolitiikkaan painottuvalla keskustelulla.  Toisen niistä järjestää 4C Strategies, ja siinä keskitytään ruotsalaisyritysten rooliin kokonaispuolustuksessa ja siihen, mitä Suomen yksityiseltä sektorilta voidaan oppia.

Toisessa keskustelussa, johon osallistuvat Ruotsin puolustusvoimien edustaja (TBC), Suomen entinen puolustusministeri Stefan Wallin, Aftonbladetin pääkirjoitustoimittaja Susanna Kierkegaard ja Suomen puolustusvoimien strategiapäällikkö Sami Nurmi, keskitytään Ruotsin ja Suomen sotilaallisen Nato-yhteistyön strategisiin, operatiivisiin ja teknisiin ulottuvuuksiin.

"Maailmassa, jossa on suuria geopoliittisia haasteita ja äärimmäisen jännittynyt turvallisuuspoliittinen tilanne, Suomen ja Ruotsin välinen yhteistyö on ratkaisevan tärkeää. Molemminpuoliselle kokemusten ja tietojen vaihdolle on paljon kysyntää. Hanasaari pystyy vastaamaan näihin tarpeisiin leveällä rintamalla, mikä näkyy erityisesti Almedalenin politiikkaviikon aikana järjestettävissä ohjelmissa", kertoo toimitusjohtaja Gunvor Kronman, joka osallistuu itsekin kahteen keskusteluista.

Seuraavana päivänä eli 26. kesäkuuta järjestetään ohjelma yhteistyössä Euroopan johtaviin koulutuslaitoksiin lukeutuvan Aalto-yliopiston kanssa. Otsikolla Kilpailua vai yhteistyötä korkea-asteen koulutuksessa pohditaan, miten Ruotsi ja Suomi voivat sekä tehdä yhteistyötä että kilpailla tullakseen entistä paremmiksi tutkimuksessa ja korkea-asteen koulutuksessa.

Lue lisää Hanasaaren ohjelmasta Almedalenin politiikkaviikon aikana täältä: www.hanaholmen.fi/almedalsveckan-2024

Hanasaari SuomiAreena-tapahtumassa

Samaan aikaan Visbyn Almedalenin politiikkaviikon kanssa järjestetään SuomiAreena-tapahtuma Porissa. Hanasaari järjestää 26. kesäkuuta yhteistyössä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ja Pohjoismaiden ministerineuvoston kanssa seminaarin, jossa keskustellaan kansainvälisen yhteistyön merkityksestä turvallisuudelle ja kulttuurille. Natossa puolustuksemme on osa kansainvälistä kokonaisuutta, mutta mitä rajat ylittävä yhteistyö antaa kulttuurille, tieteelle ja kansalaisyhteiskunnalle? Keskusteluun osallistuvat kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg, Afganistan-asiantuntija Aziza Hossaini sekä Suomen Lähi-idän instituutin säätiön hallituksen puheenjohtaja Olli Ruohomäki. 

Lue lisää: www.hanaholmen.fi/event/finlandsarenan-robustare-sakerhet-och-kultur

Lisätietoja antaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye