Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto säilytti sijoituksensa kestävän kehityksen arvioinnissa: jatkuvaa työtä kestävyyden puolesta

Jaa

Jyväskylän yliopisto sijoittui juuri julkaistussa yliopistojen yhteiskunnallista vaikuttavuutta, kestävyyttä ja vastuullisuutta mittaavassa kansainvälisessä THE Impact -arvioinnissa välille 301-400. Sijoitus säilyi samana kuin vuonna 2023.

Kaikkiaan arviointiin osallistui 2 152 yliopistoa 125 maasta. Suomesta mukana oli 7 yliopistoa, joista Jyväskylän yliopisto arvioitiin neljänneksi. 
- Tänä vuonna arviointiin oli otettu mukaan yli 500 yliopistoa enemmän kuin vuonna 2023, joten sijoituksen säilyminen ennallaan on hyvä tulos, asiantuntija Ulla Helimo arvioi.

Yleissijoituksen lisäksi yliopistoille laskettiin sijoitukset eri tavoitteista muodostuvissa 17 kategoriassa. Parhaat tulokset yliopisto saavutti ilmastotekojen, maanpäällisen elämän ja vedenalaisen elämän, vastuullisen kuluttamisen sekä yhteistyön ja kumppanuuden kategorioissa, joissa kaikissa Jyväskylän yliopiston sijoitus oli välillä 101-200.

Times Higher Education julkaisi nyt kuudetta kertaa vaikuttavuusarvioinnin (Impact Ranking), joka perustuu yliopistojen arviointiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämisen ja toteuttamisen näkökulmasta.

Rankingin metodologia perustuu YK:n kestävän kehityksen 17 tavoitteeseen, jotka on purettu erilaisiin yliopiston vaikuttavuutta, kestävyyttä ja vastuullisuutta mittaaviin määrällisiin ja laadullisiin indikaattoreihin. Tiedot arviointia varten kerätään suoraan yliopistoista sekä Elsevierin julkaisutietokannasta.

Lisätietoja:

Asiantuntija Ulla Helimo, puh. 050 340 4181, ulla.t.helimo@jyu.fi

https://www.timeshighereducation.com/impactrankings

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin3.7.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye