Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistossa järjestetään kansainvälinen kybersodankäynnin ja kyberturvallisuuden konferenssi

Jaa

Jyväskylän yliopistossa järjestetään 27.–28.6. kansainvälinen kyberturvallisuuteen ja kybersodankäyntiin keskittyvä konferenssi. Konferenssi kokoaa yhteen 150 tutkijaa ja opiskelijaa ympäri maailmaa. Konferenssia isännöi Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun koordinoima Suomen kyberosaamiskeskus.

Ylistö (vas.) ja Mattilanniemi rakennuksineen Jyväsjärven rannoilla ovat osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Ylistö (vas.) ja Mattilanniemi rakennuksineen Jyväsjärven rannoilla ovat osa Jyväskylän yliopiston kampusta. Ei julkaisurajoituksia. Suomen Ilmakuva Oy, Jyväkylän yliopiston kuva-arkisto.

Jyväskylän yliopistossa järjestetään 27. –28.6.2024 kansainvälinen akateeminen kyberturvallisuuskonferenssi 23rd European Conference on Cyber Warfare and Security, ECCWS 2024. Konferenssi kokoaa yhteen noin 150 tutkijaa sekä maisteri- ja tohtoriopiskelijaa fyysisesti ja virtuaalisesti eri puolilta maailmaa. Osallistujia on kaikkiaan 19 eri maasta.

Konferenssin järjestää Academic Conferences International Isosta-Britanniasta ja sen isäntänä toimii Suomen kyberosaamiskeskus FICEC (Finnish Center of Expertise for Cybersecurity).

Konferenssia johtaa tutkimusjohtaja sekä Suomen kyberturvallisuuskeskusta johtajana toimiva ST Martti Lehto Jyväskylän yliopistosta. 

”ECCWS-konferenssi järjestetään toista kertaa Jyväskylässä. Jyväskylään on muodostunut kansainvälisesti tunnistettu kyberturvallisuuden keskittymä, ja konferenssin myötä vahvistamme yliopiston ja ammattikorkeakoulun kansainvälistä tutkimusverkostoa”, Lehto kertoo.

Suomen kyberosaamiskeskus kokoaa yhteisen sateenvarjonsa alle keskisuomalaisen kyberturvallisuuden huippututkimuksen, koulutuksen sekä osaamisen. Vaikuttavuutta edistetään alan verkostoja kasvattamalla, hankkimalla resursseja perustutkimukseen sekä osallistumalla aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Keynote-puheenvuorot keskittyvät Suomen asemaan kyberturvallisuuden kentällä

Konferenssin ohjelmajohtajan Jyväskylän ammattikorkeakoulun vararehtorin FT Mika Karjalaisen mukaan akateemisen verkostoitumisen avulla rakennetaan kiinteä yhteistoimintaa tutkija- ja opiskelijavaihtoineen tärkeimpiin alan kansainvälisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin. 

”Konferessi tuo Suomeen alan parasta osaamista maailmalta ja samalla hankittu osaaminen ankkuroidaan Suomeen”, Karjalainen kertoo.

Tapahtuman keynote-puhujina toimivat liikenne- ja viestintäministeriön apulaiskyberturvallisuusjohtaja Stefan Lee sekä puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtaja insinöörieversti Janne Jokinen.

Leen keynote-puheenvuoro käsittelee Suomen kansallista kyberturvallisuuspolitiikkaa sekä sekä nykyisen kybertoimintaympäristön Suomelle mukanaan tuomia haasteita ja mahdollisuuksia. Leen mukaan kybertoimintaympäristö on jatkuvan geopoliittisen ja strategisen kilpailun alue.

Jokisen keynote-puheenvuoro käsittelee kyberiä erityisesti sodankäynnin näkökulmasta. Puheenvuorossa käydään läpi erilaisia käytännön haasteita kansallisen kyberpuolustuksen rakentamiselle. Jokisen mukaan kybersodankäyntiä pitäisi pitää verrannollisena strategisten asejärjestelmien käyttöön, koska sen avulla on mahdollista vain  sekunneissa tehdä isoja tuhoavia vaikutuksia siviiliväestön elämään maailmanlaajuisesti.

Kaikki tapahtuman puhujat ja puheenvuorojen aiheet löytyvät konferenssin verkkosivuilta.

Konferenssi on järjestetty aikaisemmin muun muassa Isossa-Britanniassa, Kreikassa, Irlannissa, Saksassa, Suomessa, Virossa ja Portugalissa. Konferenssi järjestetään Jyväskylän yliopiston Mattilanniemen kampuksella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin3.7.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye