Vaasan kaupunki - Vasa stad

Var i Vasa känner du dig trygg? Svara på invånarenkäten

Dela

Vasa stad inleder utarbetandet av en ny jämställdhets- och likabehandlingsplan. Som första steg i arbetet genomförs en invånarenkät om invånarnas upplevelser av jämlik och rättvis behandling i stadens tjänster.

Alla invånare kan svara på enkäten och samtidigt dela med sig av värdefulla synpunkter på hur jämlikhet och likabehandling förverkligas i Vasa just nu.

Svara på enkäten: https://link.webropol.com/s/kuntalaiskysely2024

Att svara på enkäten är helt anonymt och tar högst 10 minuter.

Sista svarsdatum är 30.6.2024.

En viktig del av jämställdhets- och likabehandlingsplanen

Den aktuella invånarenkäten är en viktig del av jämställdhets- och likabehandlingsplanen, som kommer att uppdateras från och med början av 2025.

-Teman i enkäten inkluderar jämlik behandling, säkerhet, tillgänglighet och upplevelse av uppskattning. Som myndighet har vi en skyldighet att ständigt förbättra vår verksamhet och fungera som förebilder, säger välfärdssakkunnig Rebecca Åkers.

Att skapa en trygg och trivsam stadsmiljö är en viktig faktor för att loka till sig invånare och hålla dem kvar. Genom att behandla alla människor jämlikt och rättvist samt säkerställa att alla har sin egen plats, påverkar staden invånarnas välmående och lycka.

Lagstadgad kartläggning per befolkningsgrupp

Diskrimineringslagen samt lagen om jämställdhet mellan kvinnor och män kräver att alla städer har en plan för att främja jämställdhet och likabehandling.

Förutom invånarenkäten genomför vi även en personalenkät, workshops och statistikanalyser som en kartläggning av nuläget. Målet med kartläggningen är att identifiera verkliga utmaningar kring jämställdhet och likabehandling och påverka dessa.

-I samband med den nuvarande planen genomfördes en invånarenkät 2021, vars svar fungerade som värdefull bakgrundsinformation. I den nya planen vill vi förtydliga situationen för olika befolkningsgrupper, berättar Åkers.

Nulägesanalysen granskas

Nulägesanalysen kommer i höst att presenteras för stadens olika sektorer. De anställda får därefter hitta på konkreta åtgärder, mätare och mål. På så sätt säkerställs att åtgärderna integreras i sektorernas ordinarie verksamhet.

Planen är avsedd att gå vidare till politisk behandling våren 2025.

Nyckelord

Kontakter

Rebecca Åkers, välfärdssakkunnig, rebecca.akers@vaasa.fi, tel. 040 352 8532

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye