Pirkanmaan ELY-keskus

Tuottajavastuunsa hoitaneiden yritysten määrä kasvussa - kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa

Jaa

Tuottajayhteisöihin liittymiset kasvoivat alkuvuonna noin tuhannella. Pirkanmaan ELY-keskuksen ”Yritys, tunne tuottajavastuusi!” -kampanja jakoi tietoa tuottajavastuusta keväällä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa henkilöä.

Kuvassa on piirretty ihmishahmo ja tuottajavastuun logo.

Tuottajavastuunsa hoitaneiden yritysten määrä on lisääntynyt alkuvuonna 2024. Tuottajayhteisöihin liittymisiä oli tammikuusta kesäkuuhun reilu tuhat kappaletta. Tuottajayhteisöihin liittyneiden jäsenten määrä oli vuoden alussa 11 500 ja kesäkuussa 13 000 yritystä. Moni yritys on tuottajavastuussa eri tuoteryhmistä ja näin jäsenenä useassa tuottajayhteisössä samaan aikaan. Yhteensä tuottajavastuun hoitaneita yksittäisiä yrityksiä on nyt noin 7200. 

Tuottajavastuun alaiset yritykset vastaavat tuotteidensa jätehuollosta, kun tuotteet poistetaan käytöstä. Tuottajavastuun voi helpoiten hoitaa liittymällä tuottajayhteisöön. Tuottajavastuun ansiosta raaka-aineet saadaan kiertoon ja kuluttajat voivat kierrättää maksutta.

- Tällä hetkellä noin viidesosa yrityksistä on hoitanut tuottajavastuunsa. Moni yritys ei välttämättä tiedä, että tuottajavastuu on lakisääteinen velvollisuus. Siksi on tärkeää lisätä tietoutta tuottajavastuusta, kertoo tuottajavastuuta valvova Mervi Sivula Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa

Tänä vuonna kymmeniä tuhansia uusia yrityksiä tuli jätehuollon tuottajavastuun piiriin, kun jätelainsäädäntö uudistui. Tuottajavastuu koskee nyt noin 50 000:ta yritystä.

Pirkanmaan ELY-keskuksen ”Yritys, tunne tuottajavastuusi!” -kampanja jakoi huhti- ja toukokuussa tietoa tuottajavastuusta ja sen hoitamisesta yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Kampanjan aikana esitetty YLE:n yleishyödyllinen tietoisku tavoitti yli 1,2 miljoonaa katsojaa. Kohdennettu mainoskampanja tavoitti yli 312 000 henkilöä sosiaalisessa mediassa. Myös animaatioita katsottiin yli 42 000 kertaa.

- Saimme paljon näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa sekä YLE:n yleishyödyllisen tietoiskun kautta. On tärkeää, että kaikki tuottajavastuussa olevat yritykset hoitavat velvoitteensa. Tuottajavastuu on osa vastuullista yritystoimintaa ja sen avulla jätteet saadaan tehokkaasti hyötykäyttöön, Sivula miettii.

15 yhteistyötahoa mukana

Mukana kampanjassa olivat muun muassa: Elker Oy, ERP Finland ry, Kaupan liitto, Pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy, Recser Oy, SER-Tuottajayhteisö ry, Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisö Oy, Suomen Kiertovoima ry, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Suomen Pakkaustuottajat Oy, Suomen Palautuspakkaus Oy, Suomen Rengaskierrätys Oy, Suomen ympäristökeskus, Suomen yrittäjät ja Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta.

Ympäristöministeriö rahoitti kampanjan toteuttamista.

Kampanjassa jaettiin tietoa tuottajavastuusta sosiaalisessa mediassa, Yleisradion tietoiskussa sekä tuottajavastuu.fi-verkkosivuilla.

Lue lisää:

Mitä tuottajavastuu tarkoittaa (tuottajavastuu.fi)
Näin hoidat tuottajavastuun (tuottajavastuu.fi)
Yritys, tunne tuottajavastuusi -kampanja (tuottajavastuu.fi)

Testaa, koskeeko tuottajavastuu yritystäsi:

Chatbot Tuuri (ely-keskus.fi/tuottajavastuu)
Selvitä yrityslupasi (suomi.fi)

Lisätietoja yrityksille

  • tuottajavastuu@ely-keskus.fi
  • Ympäristöasioiden asiakaspalvelu, p. 0295 020 900


Lisätietoja medialle

Pirkanmaan ELY-keskus:

  • Mervi Sivula, ylitarkastaja, p. 0295 036 011, sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
  • Milla Kolehmainen, ylitarkastaja, p. 0295 036 188, sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
  • Tuomo Aunola, ylitarkastaja, p. 0295 036 319, sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Avainsanat

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus pitää Lielahti-Lakiala-kaksoisraidehankkeen molempia vaihtoehtoja mahdollisina12.7.2024 07:55:58 EEST | Tiedote

Väyläviraston suunnittelema kaksoisraidehanke Tampereen ja Ylöjärven välille on nyt arvioitu ympäristövaikutusten osalta, ja Pirkanmaan ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut siitä perustellun päätelmän. Sen mukaan molemmat suunnitellut kaksoisraiteen vaihtoehdot ovat toteuttamiskelpoisia. Jatkosuunnittelussa tulee kuitenkin varmistaa, että haitallisia ympäristövaikutuksia vähennetään hyväksyttävälle tasolle.

Teiskontien eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylää parannetaan – liikenne kiertotielle8.7.2024 14:04:50 EEST | Tiedote

Teiskontien varressa sijaitsevan jalankulun ja pyöräilyn väylän parantaminen alkaa kuluvalla viikolla 28. Kyseessä on valtatien 12 eteläpuolinen, seudullisen pääväylän Jaakonmäenkadun ja Alasjärvenrannan välillä. Hankkeen tavoitteena on parantaa pyöräilyn seudullista pääreittiä. Reittiä on jo parannettu kaupungin suunnasta nyt uusittavaan alueeseen saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye