SDP EDUSKUNTA

SDP:n Seppo Eskelinen: Nykyinen raideverkko kuntoon, pilvilinnojen rakentelun sijaan

Jaa

-Nyt tulee suunnata rahoitus olemassa olevien ratayhteyksien kunnostukseen ja välityskyvyn parantamiseen, eikä haikailla raideleveyden muuttamisen perään, sanoo kansanedustaja ja liikennevaliokunnan vastaava Seppo Eskelinen. Liikenneministeri Ranne on julkisuudessa väläytellyt toimia raideleveyden muuttamiseksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi raideleveydestä yli 70-sivuisen asiantuntijaselvityksen viime keväänä. Lopputulos oli, ettei hanke ollut missään tarkasteluvaihtoehdossa kannattava. Aika- ja kustannusarviot vaihtelivat viidestä miljardista kymmeniin miljardeihin sekä muutamista vuosista vuosikymmeniin.

-Tähän päälle tulevat kaluston muutoskustannukset sekä elinkeinoelämän kuljetusreittien katkeaminen muutostöiden aikana, Eskelinen jatkaa. 

Rataverkon korjausvelka on 1,6 miljardia. Kaikilla keskeisillä rataosuuksilla on kapasiteettiongelmia, jotka vaativat investointeja.

-Nyt tulee keskittyä käsillä oleviin ongelmiin ja huolehtia että nykyiset raideyhteydet ovat toimivat, turvalliset ja niiden välityskyky on riittävä. Liikenteen rahoitus tulee suunnata mahdollisimman vaikuttavasti pilvilinnojen rakentelun sijaan, Eskelinen päättää. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Hallintovaliokunnan demarit: Rajaturvallisuuslakia korjattiin SDP:n tavoitteiden mukaisesti8.7.2024 19:33:41 EEST | Tiedote

Hallintovaliokunnan demarijäsenet Eemeli Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Saku Nikkanen ja Paula Werning ovat tyytyväisiä hallintovaliokunnassa saavutettuihin parannuksiin koskien hallituksen esittämää lakia väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi. Niin sanotussa rajaturvallisuuslaissa on kyse poikkeuslaista, jolla vastataan Venäjän välineellistetyn maahantulon muodossa harjoittamaan painostukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye