Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Välitysliikkeiden rekisteröintiasioiden sähköinen asiointipalvelu laajenee

Jaa

Välitysliikkeiden rekisteröintiasioissa keväällä käyttöön otetussa sähköisessä asiointipalvelussa on otettu käyttöön uusia toiminnallisuuksia.

Kiinteistönvälitysliikkeiden ja vuokrahuoneiston välitysliikkeiden rekisteri-ilmoitukset on 22.4.2024 alkaen voinut tehdä sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelussa. 14.6.2024 alkaen asian vireille saattamisen lisäksi asiointipalvelun kautta on mahdollista myös vastaanottaa täydennyspyynnöt, vastata täydennyspyyntöihin ja vastaanottaa asiaa koskevat päätökset.

Sähköisen asiointipalvelun käyttämisestä hyötyy muun muassa siten, että asian käsittelyyn liittyvät asiakirjat, kuten täydennyspyynnöt, täydennykset ja päätös sekä näiden liiteasiakirjat löytyvät samasta paikasta ja niitä voi tarkastella asiointipalvelussa myös myöhemmin.

Rekisteri-ilmoitukset on edelleen mahdollista tehdä myös PDF-lomakkeella. Lomakkeet on keväällä asiointipalvelun käyttöönoton yhteydessä päivitetty vastaamaan sisällöltään sähköisiä asiointeja. Myös ilmoituksia koskevia ohjeistuksia on tarkennettu ja päivitetty.

Suomi.fi-verkkopalvelussa on nähtävillä päivitetty palvelukokonaisuus asiointikanavineen.

Näin käytät sähköistä asiointipalvelua

Aluehallinnon asiointipalvelun käyttäminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta ja tunnistautumiseen pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Valittuasi palvelun sinut ohjataan tunnistautumiseen ja palvelun käyttöönottoon, joiden jälkeen voit aloittaa asioinnin.

  1. Valitse "Palvelut"-valikosta "Välitysliikkeen rekisteröinti".
  2. Valitse joko "Välitystoiminnan aloitusilmoitus" tai "Välitystoiminnan muutosilmoitus" ja täytä ilmoituslomake.
  3. Sinulle luodaan asiointitila, jossa näet kaikki kyseiseen asiaan liittyvät tiedot. Muut käyttäjät, joilla on valtuutus toimia yrityksen tai yhteisön puolesta, näkevät myös aloittamasi asioinnin. Voit myös tallentaa asioinnin keskeneräisenä ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.
  4. Kun olet täyttänyt lomakkeen, lähetä se käsiteltäväksi.
  5. Saat vahvistuksen asiointitilaan ja sähköpostiosoitteeseesi, kun asiointi on vastaanotettu.
  6. Asiasi ohjataan oikealle viranomaiselle tarkistettavaksi.
  7. Saat ilmoituksen asiointitilaan ja sähköpostiisi, jos asiointisi tarvitsee täydennystä tai kun asia on ratkaistu. Halutessasi voit tallentaa saamasi päätökset ja muut dokumentit omalle koneellesi.

Palvelussa rekisteri-ilmoituksen voi tehdä käyttäjä, joka on yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen, toimitusjohtaja, yksityinen elinkeinonharjoittaja tai kommandiittiyhtiön yhtiömies.

Asiointipalvelu mahdollistaa asioinnin välitysliikkeiden rekisteröintiasioissa myös ilman asiointivaltuutta omalla ilmoituksella valtuudesta yrityksen tai yhteisön puolesta asiointiin. Tämä tapahtuu syöttämällä y-tunnus ja hakemalla sen perusteella yrityksen perustiedot ja valitsemalla ”Minulla on lupa asioida yrityksen tai yhteisön nimissä”. Varauduthan tällöin osoittamaan, että sinulla on valtuus yrityksen tai yhteisön puolesta asiointiin.

Sähköisen asiointipalvelun toiminnallisuuksien kehittäminen jatkuu

Sähköinen asiointi palvelee sekä suomeksi että ruotsiksi. Sähköinen asiointipalvelu on käytettävissä vain niihin asiointeihin, mitkä on saatettu vireille asiointipalvelussa.

Työ sähköisten asiointien kehittämisen parissa jatkuu. Asiointipalvelun mahdollistamia toiminnallisuuksia otetaan käyttöön vaiheittain. Tällä hetkellä asiointipalvelun kautta voi saattaa asian vireille, vastaanottaa täydennyspyynnöt, vastata täydennyspyyntöihin sekä vastaanottaa asiaa koskevat päätökset. Jatkossa asiointipalvelun kautta on mahdollista myös täydentää asiointia omaehtoisesti, vaikka täydennyspyyntöä ei olisi tehty. Tiedotamme erikseen, kun uusia toiminnallisuuksia otetaan käyttöön.

Lisätietoja:

 

Yhteyshenkilö:

Ylitarkastaja Lilja Niemi

etunimi.sukunimi@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att se till att det finns tillräckligt med socialarbetare inom barnskyddet12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att för varje barn som är klient inom barnskyddet utse en socialarbetare som ansvarar för barnets angelägenheter samt att se till att antalet klienter per socialarbetare som ansvarar för barnens angelägenheter senast den 15 januari 2025 överensstämmer med lagen. Om Egentliga Finlands välfärdsområde inte fullgör detta överväger regionförvaltningsverket att meddela ett nytt föreläggande som förenas med vite.

Aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen huolehtimaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden riittävästä määrästä12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen nimeämään kaikille lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille hänen asioistaan vastaavan sosiaalityöntekijän ja saattamaan lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärät lain mukaiseksi 15.1.2025 mennessä. Mikäli Varsinais-Suomen hyvinvointialue ei toteuta määräyksiä, aluehallintovirasto harkitsee uuden määräyksen antamista sakon uhalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye