Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston väitöskirja palkittiin maailman parhaana monitavoitteisen päätöksenteon alalla

Jaa

Jyväskylän yliopiston tutkija Bhupinder Singh Sainin väitöskirja palkittiin monitavoitteellisen päätöksenteon konferenssissa alan parhaana väitöskirjana. Saini työskentelee Jyväskylän yliopistossa monitavoiteoptimoinnin tutkimusryhmässä.

Jyväskylän yliopisto

Informaatioteknologian tiedekunnan tutkija Bhupinder Singh Saini palkittiin International Conference on Multiple Criteria Decision Making (MCDM) -konferenssin yhteydessä parhaasta monitavoitteisen päätöksenteon alan väitöskirjasta.

Saini väitteli Jyväskylän yliopistosta vuonna 2022 ja työskentelee tällä hetkellä professori Kaisa Miettisen johtamassa monitavoiteoptimoinnin tutkimusryhmässä. Tutkimusryhmä rakentaa tietokonepohjaisia ratkaisuja, joilla voidaan tukea päätöksentekoa tilanteissa, joissa on useita keskenään ristiriitaisia tavoitteita.

MCDM Doctoral Dissertation Award -palkinto myönnetään väitöskirjalle, joka on erityisen ansioitunut teorian tai menetelmien kehittämisessä tai soveltamisessa monitavoitteisen päätöksenteon tukemisen alalla. 

”Palkinto on osoitus siitä, että Sainin väitöskirja on paras vuoden 2022 alun jälkeen julkaistu monitavoitteisen päätöksenteon tukemisen alan väitöskirja maailmassa. Olen todella iloinen siitä, että tutkimusryhmässämme on näin lahjakas ja ansiokas tutkija”, Miettinen kertoo.

Sainin väitöskirja keskittyy vuorovaikutteisiin menetelmiin, joissa päätöksenteossa auttavaa tukityökalua voidaan ohjailla omien mieltymysten ja asiantuntijuuden avulla.

”Monitavoiteoptimoinnissa etsitään parasta kompromissiratkaisua ongelmille, joissa kaikkea ei voi saada. Tukityökalu auttaa päätöksen tekemisessä, mutta on tärkeää, että päätösongelman asiantuntija pystyy vaikuttamaan kompromissiratkaisun valintaan”, Saini kuvailee.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun The International Society on Multiple Criteria Decision Making palkitsee väitöskirjan suomalaisesta tutkimusryhmästä.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin3.7.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye