SDP

SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi: Kokoomus on käymässä seuraavaksi sunnuntailisien kimppuun

Jaa

Kokoomus hyväksyi puoluekokouksessaan linjakseen sen, että sunnuntailisät eivät olisi enää turvattu lakisääteisesti, vaan ne vietäisiin paikallisen sopimisen piiriin. Kokoomus ajaa hallituksessa paikallisen sopimisen heikentämistä ja sen jälkeen haluaa siirtää työntekijöiden toimeentulon kannalta merkittävän sunnuntailisän paikallisesti sovittavaksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

- Orpon ja Purran johtama Suomen historian palkansaajavihamielisin hallitus on polkenut työntekijöiden oikeuksia ja toimeentuloa ennennäkemättömällä tavalla. Nyt kokoomus on hyökkäämässä myös sunnuntailisien kimppuun. Tämä on pöyristyttävää politiikkaa ja osuu ihmisiin, joita Orpon-Purran hallitus on jo muutenkin lyönyt. Tämä on kohtuutonta!, SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi ärähtää.   

Sunnuntailisien lakisääteisyyden poistaminen tarkoittaisi väistämättä palkan lisien heikentymistä tai jopa poistumista, käytännössä siis palkkojen alentamista. 

- Sunnuntailisä on kaikille työntekijöille merkittävä osa toimeentuloa, työskentelee missä tahansa ammatissa, jossa tehdään sunnuntaityötä. Työaikalaki velvoittaa työnantajaa maksamaan sunnuntaityöstä tuplapalkan ja tämän oikeuden kiistäminen olisi suora loukkaus suomalaisen palkansaajan oikeuksia kohtaan, Näkkäläjärvi jatkaa.

Sunnuntailisien poistaminen lisäisi myös työvoimapulaa monella alalla. Lisien avulla työntekijät voivat tasapainottaa viikonloppuna tehdyn työn aiheuttamaa ylimääräistä kuormitusta ja menetyksiä.

- Lisät on merkittävä osa toimeentuloa kaikille työntekijöille, jotka työskentelevät aloilla, joissa tehdään sunnuntaityötä. Tämä koskee niin hoitajia, myyjiä, poliiseja, tarjoilijoita kuin monia muitakin ammattiryhmiä. Kokoomuksen ajama palkansaajan kyykytyslinja saa jatkuvasti uusia ja toinen toistaan käsittämättömämpiä ulottuvuuksia. Kukahan tämänkin sotkun lopulta siivoaa?, Näkkäläjärvi päättää.

Aloite sunnuntailisien poistamisesta käsiteltiin Kokoomuksen puoluekokouksessa 15.6.2024. Asian käsittely tallenteen kohdassa 4:15:00 https://youtu.be/3wK1zGZ9DOs

Yhteyshenkilöt

SDP

Siltasaarenkatu 18-20 C

00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)

https://www.sdp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Tiedoksi medialle: SDP:n puoluejohto kampanjoi perjantaina ja lauantaina6.6.2024 10:03:05 EEST | Tiedote

Arvoisa median edustaja, SDP:n puoluejohto kampanjoi tulevana perjantaina ja lauantaina ennen sunnuntain vaalipäivää. Alla eurovaalikiertueen tapahtumat puoluejohdon osalta. Kaikki tapahtumat lisätietoineen löytyvät verkkosivuiltamme: https://www.sdp.fi/tapahtumat/ Perjantai 7.6. Puheenjohtaja Antti Lindtman Kouvola, kauppakeskus Hansa klo 15.30 Lappeenranta, Satamatori klo 17.15 Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi Mänttä-Vilppula, Mäntän tori klo 10 Virrat, Kirppis Virrat (os. Virtaintie 32) klo 12 Orivesi, S-marketin edusta (os. Keskustie 36) klo 14 Tampere, keskustorin vaalimökki klo 16 Lauantai 8.6. Puheenjohtaja Antti Lindtman Vantaa, Myyrmäen Paalutori klo 10 Helsinki, Kampin Narinkkatori klo 11.30 ja Vuosaaren Mosaiikkitori klo 12.30 Orimattila, Orimattilan kesämarkkinat (os. Erkontie 16) klo 14 Lahti, Lahden kauppatori klo 15 Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi Lahti, Lahden satama klo 10, Mukkulan ostari klo 10.45 ja Liipolan ostari klo 11.30 Varapuheenjohtaja Nasima Razmyar Van

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye