Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hyvinvointialueen tilinpäätös 2023 noin 66,6 miljoonaa euroa alijäämäinen

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluevaltuusto käsitteli kokouksessaan hyvinvointialueen ensimmäisen toimintavuoden 2023 tilinpäätöstä. Kuluneen vuoden 2023 tilinpäätös on noin 66,6 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Kuvituskuva

Keskeinen syy alijäämään on nykyinen rahoitusmalli, joka ei riittävästi huomioi hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle kuuluvan toiminnan todellisia nousseita kustannuksia. Suurimmat alkuperäisen talousarvion ylityksen syyt hyvinvointialueellamme olivat palvelujen ostojen ylitykset (mm. vuokratyövoima), ostopalvelujen suuret hinnan korotukset sekä erikoissairaanhoidon (HUS) ylittyminen ja siirtoviivepäivien hinnankorotukset.

Alijäämää kasvatti loppuvuodesta 2023 kirjanpitolautakunnan hyvinvointialue- ja kuntajaoston julkaisema suositus, jonka mukaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin tulee tehdä tilinpäätöksiensä yhteydessä varaus HUS:n 111 miljoonan euron alijäämästä. Keski-Uudenmaan osuus tästä oli 14,6 miljoonaa euroa.

Tulevina vuosina hyvinvointialueen toimintaa edelleen haastaa lakisääteisten velvoitteiden ja rahoituksen riittämättömyyden välinen epätasapaino ja hyvin tiukat ajat jatkuvat. Alimitoitetun rahoituksen lisäksi toimintaan tulee vaikuttamaan osaavan henkilöstön pula ja väestön ikääntymisestä aiheutuva palvelutarpeen kasvu.

Hyvinvointialue on varautunut taloudelliseen tilanteeseen toimintaa kehittämällä ja taloutta sopeuttamalla. Hyvinvointialueohjelma hyväksyttiin aluevaltuustossa loppusyksystä 2023 ja sen toimeenpanon suunnittelu aloitettiin välittömästi. Hyvinvointialueohjelma on alueen muutosohjelma, jonka alle nivoutuvat palvelujen verkostosuunnitelma, henkilöstöohjelma sekä talouden ja toiminnan kestävän kehittämisen ohjelma.

Hyvinvointialueemme ammattilaiset ovat tehneet arvokkaasta työtä asukkaidemme parhaaksi. Lämmin kiitos siitä, ja levollista kesää niin keusotelaisille kuin alueemme asukkaille,

toivottaa aluevaltuuston puheenjohtaja Irma Pahlman. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu: Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa -terveystarkastus viidessä minuutissa26.6.2024 09:26:47 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja! Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittausasema otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. Tule testaamaan, miten itsemittausasema toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa: Terveystarkastus viidessä minuutissa24.6.2024 12:47:44 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja! Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittauspiste otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. Tule testaamaan, miten itsemittauspiste toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye