Varsinais-Suomen ELY-keskus

Tammiaisten sillan pintarakenteet uusitaan Loimaalla maantiellä 12727, liikenne ohjataan kiertotielle

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Loimaalla maantiellä 12727 (Tammiaistentie) sijaitsevan Tammiaisten sillan pintarakenteiden uusimistyöt heinäkuun alussa. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan pintarakennetöiden ajaksi ja liikenne ohjataan 19 kilometrin pituiselle kiertotielle 1.7.–11.8.2024 välisenä aikana. Jalankululle ei pystytä järjestämään väliaikaista kulkuyhteyttä siltapaikan läpi.

Tammiaisten silta päivällä.
Tammiaisten silta.

Tammiaisten silta on tyypiltään jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta, joka on valmistunut 2002. Sillalle on tehty useampi ylläpitokorjaus 2010-luvulta alkaen. Vaurioitumista on tarkasteltu vuonna 2022 tehdyssä laajennetussa yleistarkastuksessa. Tarkastuksessa on havaittu muun muassa vaurioita päällysteessä sekä puutteita kuivatuksessa. Sillan kannen pintarakenteet uusitaan vedeneristyksineen sekä kuivatuslaitteita parannetaan.

Tammiaisten sillan korjaustyöt alkavat 1.7.2024 liikennejärjestelyiden rakentamisella sekä valmistelevilla töillä. Liikenne siltapaikalla katkaistaan maanantaina 1.7.2024 klo 10, jolloin nykyisen sillan pintarakenteiden purkutyöt aloitetaan. Korjaustöiden ajaksi liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle Vampulan kautta eli maantien 2101 (Mälläistentie), maantien 12715 (Tanokkaantie) ja 12719 (Huhtaantie) kautta. Kiertotien pituus on noin 19 kilometriä. Jalankulkuturvallisuuden takia ei siltatyömaan läpi pystytä pintarakenteiden purku- ja rakentamistöiden aikana järjestämään kulkuyhteyttä.

Sillan liikennekatkoaika on suunniteltu koululaisten kesäloma-aikaan ja maataloustöiden kiireaikojen ulkopuolelle. Silta avataan liikenteelle pintarakennetöiden valmistumisen jälkeen viimeistään 12.8.2024 mennessä. Siltapaikan viimeistelytyöt valmistuvat elokuun loppuun mennessä.

Liikennemäärä sillalla on noin 300 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Sillan sijainti kartalla (Google Maps)

Urakoitsijana hankkeessa toimii Infraroad Oy.

Liitteenä kiertotie kartalla.

Lisätietoja:                                  

Varsinais-Suomen ELY-keskus:

  • Projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 0295 022 529 (18.–20.6.2024)   
  • Siltainsinööri Ari Salo, p. 0295 022 830 (24.6.–12.7.2024)
  • Projektipäällikkö Kauko Marttila, puh. 0295 027 041 (15.–26.7.2024)

Infraroad Oy:

  • Vastaava työnjohtaja Sakari Salonen, p. 050 301 2349

Avainsanat

Kuvat

Kiertotie kartalla.
Kiertotie kartalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye