Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus pyytää tarkennuksia Ajoksenkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutuksista

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Ajoksenkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Lausunnossa korostetaan muun muassa asutukseen kohdistuvien vaikutusten selvittämistä.

Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus

Elements Suomi Oy suunnittelee Ajoksenkankaan tuulivoimahanketta Sastamalan kaupungin alueelle Pirkanmaan maakuntaan. Hankealue sijaitsee noin viisi kilometriä Sastamalan keskustasta lounaaseen. Hankealueen kokonaispinta-ala on noin 2 000 hehtaaria. Hankealueelle suunnitellaan enintään 12 tuulivoimalaa. Voimaloiden yksikköteho on 8 MW ja kunkin voimalan kokonaiskorkeus on enintään 260 metriä.

Hankkeen sähkönsiirron liityntä on alustavasti suunniteltu liitettäväksi maakaapelilla Carunan Sastamala-Äetsän verkkoon kahdella eri reittivaihtoehtoehdolla tai ilmajohdolla Fingridin Harjavalta-Melo verkkoon.

Vaikutusten arvioinnissa on tarkennettavaa

Ajoksenkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmassa (YVA) keskeisimmiksi ympäristövaikutuksiksi tunnistettiin vaikutukset elinkeinoihin, viihtyisyyteen, linnustoon, eläimistöön, maisemaan ja maankäyttöön. Hankkeesta vastaava Elements Suomi Oy kuvasi YVA-ohjelmassa selvitykset ja käytettävät arviointimenetelmät, joihin arvioinnit pohjautuvat.

Yhteysviranomaisena toimiva Pirkanmaan ELY-keskus on nyt esittänyt lausunnossaan lisäyksiä ja tarkennuksia, jotka tulee ottaa huomioon ympäristövaikutusten arviointeja tehtäessä. Pirkanmaan ELY-keskuksen lausunnossa korostetaan tarvetta selvittää ne tuulivoimahankkeen vaikutukset, jotka kohdistuisivat asutukseen, muinaisjäännöksiin, linnustoon, eläimistöön sekä maisemaan. Lausunnossa korostetaan myös yhteisvaikutusten arvioinnin merkitystä.

Lausunto arviointiohjelmasta löytyy ympäristöhallinnon sivuilta

Yhteysviranomaisen lausunto on luettavissa ympäristöhallinnon verkkosivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/ajoksenkankaan-tuulivoimahanke-yva

YVA-menettely jatkuu arviointiselostuksen laatimisella. Ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa hankkeesta vastaava Elements Suomi Oy esittää tiedot hankkeesta ja sen vaihtoehdoista sekä yhtenäisen arvion niiden ympäristövaikutuksista. Arviointiselostusta laadittaessa on otettava huomioon hankkeen arviointiohjelma sekä yhteysviranomaisen lausunnossaan esittämät huomiot ja vaatimukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankkeesta vastaava: Elements Suomi Oy, Sonja Vuorsalo, p.041 314 1486, son-ja.vuorsalo(at)elements.green,

YVA-konsultti: Ramboll Finland Oy, Pia Kautonen, p.040 587 8396, pia.kautonen(at)ramboll.fi

Yhteysviranomainen: Pirkanmaan ELY-keskus, Kirsi Nieminen, p. 0295 022 119, etuni-mi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Linkit

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus pitää Lielahti-Lakiala-kaksoisraidehankkeen molempia vaihtoehtoja mahdollisina12.7.2024 07:55:58 EEST | Tiedote

Väyläviraston suunnittelema kaksoisraidehanke Tampereen ja Ylöjärven välille on nyt arvioitu ympäristövaikutusten osalta, ja Pirkanmaan ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut siitä perustellun päätelmän. Sen mukaan molemmat suunnitellut kaksoisraiteen vaihtoehdot ovat toteuttamiskelpoisia. Jatkosuunnittelussa tulee kuitenkin varmistaa, että haitallisia ympäristövaikutuksia vähennetään hyväksyttävälle tasolle.

Teiskontien eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylää parannetaan – liikenne kiertotielle8.7.2024 14:04:50 EEST | Tiedote

Teiskontien varressa sijaitsevan jalankulun ja pyöräilyn väylän parantaminen alkaa kuluvalla viikolla 28. Kyseessä on valtatien 12 eteläpuolinen, seudullisen pääväylän Jaakonmäenkadun ja Alasjärvenrannan välillä. Hankkeen tavoitteena on parantaa pyöräilyn seudullista pääreittiä. Reittiä on jo parannettu kaupungin suunnasta nyt uusittavaan alueeseen saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye