Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Entä jos työttömyyttä ei olisikaan? - Stadin AO ja Tredu SuomiAreenalla 27.6.

Jaa

Miten ammatillinen koulutus voi muuttaa tulevaisuuden työelämää? Miten varmistetaan pitkät urapolut ja kaikille yhtäläinen mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen?

Näitä kysymyksiä pohditaan Suomen suurimpien toisen asteen ammatillisten oppilaitosten, Stadin AO:n ja Tredun, johdolla SuomiAreenalla torstaina 27.6. klo 12.  

Tule kuulemaan, kuinka ammatillinen koulutus voi luoda kestäviä urapolkuja, vastauksia yhteiskunnan vaatimiin muutoksiin ja yrittäjähenkistä asennetta – tulevaisuususkoa vahvistaen. 

Aiheina paneelikeskustelussa: 

 • Ammatillisen koulutuksen koulutusmahdollisuudet yhdenvertaisuuden ja elinikäisen oppimisen kautta 
 • Ammatillisten oppilaitosten kyky reagoida muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin 
 • Opiskelijoiden ennakointikyvykkyyden lisääminen 
 • Kaikenikäisten opiskelijoiden oppimisyhteisöt 
 • Hakeutuminen ja valmistuminen joustavasti läpi vuoden 
 • Oppimisanalytiikka oppimisen ja opettamisen tukena 


Paneelissa mukana:
 

 • Kirsi Heinivirta, johtaja, Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus 
 • Johanna Laisaari, Helsingin apulaispormestari 
 • Kaisa Luhtala, kehittämispäällikkö (ennakointi ja jatkuva oppiminen), Tredu 
 • Maria Sarkkinen, Helsingin kaupungin ammatillisen koulutuksen päällikkö ja Stadin AO:n johtava rehtori 
 • Minna Ylikännö, johtava asiantuntija, TEM 

Tapahtuman tiedot: 

 • Paikka: SuomiAreena, Kaupungintalon pihan lava 
 • Aika: Torstaina 27.6. klo 12 

Yhteyshenkilöt

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 18.6.202414.6.2024 13:44:09 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 18. kesäkuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on muun muassa päätös oppilaan koulupaikan määräytymisestä ja oppilaaksiottamisen perusteista suomenkielisessä perusopetuksessa 1.1.2025 alkaen. Lisäksi esityslistalla on päätös Helsingin kaupungin suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelmamuutoksista lukuun 11: Kaksikielinen opetus. Muutoksen myötä laajamittaisen kaksikielisen opetuksen ensimmäisen vuosiluokan oppilaaksiotossa ei käytetä valintakoetta missään opetusvaihtoehdossa. Muutosehdotuksessa oppilaat valitaan ilmoittautumisten perusteella, ja jos ilmoittautuneita on enemmän kuin opetusryhmässä on paikkoja, käytetään arvontaa. Nyt esitetty muutos tehtäisiin määräaikaisena ajalle 1.1.2025-31.12.2026 niin, että sen mukainen oppilaaksiottomenettely on voimassa kevään 2025 ja kevään 2026 oppilaaksiotossa. Valintamenettel

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye