Aluehallitus päätti luopua Apotti Oy:n omistuksesta

Jaa

Aluehallitus päätti luopua Oy Apotti Ab:n omistuksesta ja hyväksyi irtaantumissopimuksen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella päätettiin viime vuonna, että asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisu kilpailutetaan, joten hyvinvointialueella ei ole enää perusteita toimia Apotin osakkaana.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueesta tuli Oy Apotti Ab:n osakas 1.1.2023 alkaen, kun yhtiön osakkeita siirtyi osana hyvinvointialueuudistuksen liikkeenluovutusta Kirkkonummen, Inkoon ja Siuntion kunnilta sekä Kauniaisten kaupungilta. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti on Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella käytössä vain Kauniaisten alueella.

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän kokonaisratkaisun kilpailuttaminen on jo edennyt neuvotteluvaiheeseen. Hankinta on tavoitteena saada päätökseen loppuvuonna 2024, jonka jälkeen alkaa kilpailutuksessa valituksi tulleen järjestelmän käyttöönottoprojekti.

Ilmasto-ohjelma ja hiilineutraaliustiekartta valmisteluun

Aluehallitus käynnisti hyvinvointialueen ilmasto-ohjelman ja hiilineutraaliustiekartan valmistelun. Tavoitteena on osallistaen luoda ilmasto-ohjelma ja hiilineutraaliustiekartta vuoden 2024 aikana aluevaltuuston hyväksyttäväksi.

— Henkilöstön mukaan ottaminen ja heidän osaamisensa hyödyntäminen ilmastolle haitallisten päästöjen vähentämisessä on tärkeää. Henkilöstöllä on laajaa osaamista työn arjessa toteutettavista ilmastoteoista ja halukkuutta toimia hiilineutraaliuden edistämiseksi, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Mia Laiho.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hiilijalanjälki oli vuonna 2023 alustavan laskelman mukaan yhteensä 204 miljoonaa kiloa hiilidioksidiekvivalenttia (CO2-ekv), joka on noin neljä prosenttia koko Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon hiilijalanjäljestä. Hiilijalanjälki hyvinvointialueen asukasta kohden on 412 kiloa CO2-ekv eli noin viisi prosenttia suomalaisen keskimääräisestä hiilijalanjäljestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdet och organisationerna kom överens om löneförhöjningspotter – de framgångsrika förhandlingarna byggde på förtroende och en stark gemensam vilja4.7.2024 16:39:29 EEST | Tiedote

I Västra Nylands välfärdsområde har man under våren förhandlat om löneförhöjningspotterna i VÄLKA, SOTE-avtalets och Läkaravtalets, och dessa har betalats ut enligt de nationellt överenskomna tidtabellerna. – Genom goda framsteg i förhandlingarna och samarbete med de fackliga organisationerna har vi kunnat betala ut de överenskomna potterna för februari och juni. Det hjälper oss att se till att vårdpersonalen stannar kvar och att retroaktiva korrigeringar inte behöver göras, säger personaldirektör Kimmo Sarekoski. Förhandlingarna om de nya potterna fortsätter på hösten, och harmoniseringen framskrider enligt den planerade tidtabellen. I slutet av 2023 kom välfärdsområdet och Juko överens om att ta i bruk karriärstegssystemet i Tjänste- och arbetskollektivavtalet för läkare. Tidtabellen för beredningen av det nya lönesystemet var oerhört snäv, eftersom man på några månader skulle samordna lönesystemen i närmare tio kommunala organisationer, vars personal överfördes till välfärdsområdet.

Hyvinvointialue ja järjestöt sopivat palkankorotuseristä – onnistuneet neuvottelut perustuivat luottamukseen ja yhteiseen vahvaan tahtoon4.7.2024 16:35:18 EEST | Tiedote

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on kevään aikana neuvoteltu HYVTES:n, SOTE-sopimuksen ja Lääkärisopimuksen palkankorotuseristä ja ne saatiin maksuun valtakunnallisesti sovittujen aikataulujen mukaisesti. – Hyvin edenneillä neuvotteluilla ja yhteistyöllä ammattijärjestöjen kanssa olemme saaneet maksuun sovitut erät helmi- ja kesäkuulta. Tällä pystymme turvaamaan ammattilaisten pysyvyyttä eikä takautuvia korjauksia ole tarpeen tehdä, sanoo henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski. Neuvottelut jatkuvat syksyllä uusien erien osalta ja harmonisointi etenee suunnitellussa aikataulussa. Loppuvuodesta 2023 hyvinvointialueen ja Jukon välillä sovittiin Lääkäreiden virka- ja työehtosopimuksen uraporrasjärjestelmän käyttöönotosta. Uuden palkkausjärjestelmän valmisteluaikataulu oli äärettömän tiivis, sillä muutamassa kuukaudessa tuli yhteensovittaa samaan muottiin liki kymmenen hyvinvointialueelle henkilöstöään luovuttaneen kunnallisen organisaation palkkausjärjestelmät. Alkuvuodesta 2024 huomattiin,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye