Kokkolan kaupunki

Harjoitusjäähallin rakentaminen alkaa kesällä

Jaa

Kokkolan kaupunginhallitus hyväksyi harjoitusjäähallin TAS2 toteutusvaiheen käynnistämisen. Kokkolan Urheilupuisto -kokonaisuuteen kuuluvalle harjoitusjäähallille myönnettiin aiemmin kesäkuussa rakennuslupa 30 000 euron vakuutta vastaan. Tämä tarkoittaa, että perustuksia koskeva rakennustyö voidaan suorittaa ennen luvan lainvoimaisuutta.

Urheilupuiston ohjausryhmänä toimivan kaupunginhallituksen päätöksen myötä harjoitusjäähallin rakennustyöt voidaan käynnistää. Tavoitteena on, että rakennustyöt alkaisivat heinä-elokuussa maanrakennus- ja paalutustöillä. Tällöin harjoitusjäähalli valmistuisi elokuussa 2025.

Kaksikaukaloisen harjoitusjäähallin valmistuttua Urheilupuistoon muodostuu kolmen kaukalon jääurheilukeskus. Halliin on tarkoitus rakentaa ratakylmäkeskus, joka palvelee myös nykyistä jäähallia ja tuottaa samalla lämpöä hybridiareenaan. Harjoitusjäähallin kustannusarvioksi on määritelty 15,1 miljoonaa euroa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkolan kaupunginvaltuusto teki historiallisen päätöksen syyskuussa 2022 hyväksyessään Kokkolan Urheilupuisto ‑hankkeen toteutumisen. Hanke pitää sisällään allianssimallilla toteutetun monitoimiareenan, jalkapalloareenan, kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa sekä nykyaikaiseksi kunnostetun jäähallin.

Urheilupuisto tarttuu tiiviisti Kokkolan kaupunkistrategian keskeiseen teemaan – kaupungin elämyksellisyyden kehittämiseen. Urheilupuisto mahdollistaa osaltaan asukkaille monipuoliset vapaa-ajan palvelut sekä kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattilaisille ajanmukaiset puitteet. Tavoitteena on toteuttaa taloudellisesti ja tehokkaasti käyttäjien tarpeet täyttävä ympärivuotisesti kiinnostava tapahtuma- ja urheilupuisto.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye