Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö saapuu jälleen syksyllä yhdessä Valon kaupungin kanssa!

Jaa

Syksyn häikäisevimmät tapahtumat valtaavat Jyväskylän syyskuun viimeisenä viikonloppuna sykähdyttävällä ohjelmallaan.

Lapsi polkee pyörällä virtaa lamppuihin.
Tutkijoiden yössä koko perhe pääsee kokeilemaan, miten tiedettä tehdään. Tommi Sassi

Euroopan laajuinen Tutkijoiden yö avaa jälleen Jyväskylän yliopiston ovet perjantaina 27.9.2024. Tämän vuoden teemana Tutkijoiden yössä on monimuotoisuus, joka on olennainen osa yliopiston roolia tutkitun tiedon tuottajana, yhteiskunnallisesti vaikuttavana ja opetusta tarjoavana toimijana. Tiedettä on tekemässä monimuotoinen joukko tutkijoita ja se koskettaa meistä jokaista. Monitieteellinen ohjelmamme tarjoa laajan kurkistuksen Jyväskylässä tehtävään tutkimukseen ja sen merkitykseen kulttuuriemme, yhteisöjemme sekä ympäristömme monimuotoisuudelle.

Tapahtumassa päästään vierailemaan tutkijoiden laboratorioihin ja tutustumaan tutkimuksen uusimpiin löydöksiin. Luvassa on jälleen ohjelmaa kiihdytinlaboratoriovierailuista lihaksen voimantuottomittaukseen ja CSI-rikospaikkatutkimukseen. Mukana on myös Central Finland Mobility Foundation -säätiön vetynäyttely Aalto2-museokeskuksen tiloissa, joka valottaa vihreän vedyn tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Ohjelmat soveltuvat kaikenikäisille vauvasta vaariin, joten koko perhe viihtyy varmasti tiedettä ja kaupungin valotaideteoksia ihmetellen. Iltaohjelman lisäksi mukana on jälleen kouluryhmille suunnattuja työpajoja, joihin ilmoittautuminen käynnistyy elokuussa. Tutkijoiden yötä juhlitaan tänäkin vuonna ympäri Suomea ja mukana ovat Jyväskylän lisäksi Helsinki, Oulu sekä Hämeenlinna.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ota Tutkijoiden yön sosiaalisen median kanavat siis seurantaan, jotta et jää paitsi syksyn hauskimmasta ja opettavaisimmasta tapahtumasta. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan kesän ja syksyn aikana.  

Nähdään Tutkijoiden yössä! 

Lisätietoja löydät osoitteesta: www.jyu.fi/fi/tutkijoidenyo

Liisa Harjula

Viestintäpäällikkö

liisa.harjula@jyu.fi

Suvi Toivanen

Viestinnän harjoittelija

suvi.l.a.toivanen@jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lapsi polkee pyörällä virtaa lamppuihin.
Tutkijoiden yössä koko perhe pääsee kokeilemaan, miten tiedettä tehdään.
Lataa

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin3.7.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye