Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Asukkailta suosituksia aluevaltuustolle: Toiveena selkeät digipalvelut yhdeltä luukulta

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) asukkaat toivovat sote-palveluihin helppokäyttöisiä ja luotettavia digipalveluita, jotka olisivat kaikki saatavilla yhdestä paikasta. Tärkeää ovat myös digipalveluiden käyttöön saatava tuki, hyvät ohjeet ja lainattavat laitteet.

Asukkaat arvioimassa digipalveluja
Asukkaat arvioimassa digipalveluja

Keusoten huhtikuussa järjestämässä puntaroivassa asukaspaneelissa reilu 40 keskiuusimaalaista ideoi Keusoten digiasioinnin kehittämistä kolmella eri tapaamisella. Keusote on viime vuosien aikana kehittänyt digitaalisia asiointimahdollisuuksia, jotta sote-palveluissa asiointi olisi mahdollisimman sujuvaa, turvallista ja monimuotoista. 

Hyvät digipalvelut edellyttävät kuitenkin jatkuvaa kehittämistä, ja nyt oli asukkaiden vuoro kertoa, mihin suuntaan katse tulisi seuraavaksi kohdistaa. Asukkaille annettiin tehtäväksi laatia konkreettisia suosituksia Keusoten poliittisille päättäjille. 

Asukkaiden ehdotuksilla digiasiointi sopii lähes kaikille 

Puntaroivaan asukaspaneeliin osallistuneet asukkaat pohtivat sote-palveluiden digiasiointia sekä omasta, käyttäjänäkökulmastaan että hyvinvointialueen resurssien näkökulmasta. Loppulausuman toimenpidesuosituksissa painottuu palveluiden helppokäyttöisyys, saavutettavuus ja se, että digipalveluiden käyttöön saa tarvittaessa apua. 

– Kiteytetysti voisi todeta, että panelistit toivovat, että kaikki digipalvelut löytyvät helposti yhdestä paikasta. Asukkaiden ehdotuksilla digiasiointi sopiikin lähes kaikille kuitenkaan lähipalveluja unohtamatta, kertoo asukaspaneeleiden järjestämisestä vastannut johtava asiantuntija Tero Seitsonen. 

Puntaroivan asukaspaneelin suositukset digiasioinnin kehittämiseksi: 

  1. Oman asian etenemisen seuranta – Miten oman asian käsittely etenee ja millä aikataululla. 
  2. Digipalvelujen tulee olla saavutettavia, selko- ja monikielisiä, helppokäyttöisiä ja niiden tulee herättää luottamusta yhtä lailla asukkaille kuin henkilöstöllekin.  
  3. Digipalvelujen käyttöön tulee olla tarjolla tukea. 
  4. Digipalvelujen käyttöön tulee tarjota ”etäkäyttöhuoneita”, joissa on laitteet ja ohjeistukset. 
  5. Digipalvelujen tulee olla saatavilla yhdestä paikasta, esimerkiksi “Keusote-appista”.  
  6. Asukkaalla pitää olla vapaus valita, käyttääkö hän digipalveluja vai muita asiointikanavia. 

Puntaroivat asukaspaneelit toteutettiin yhteistyössä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa. Kutsut asukaspaneeliin lähetettiin keskiuusimaalaisille Digi- ja väestötietovirastolta saadun satunnaisotoksen perusteella, jotta asukaspaneelissa kuuluu mahdollisimman kattavasti eri-ikäisten ja eri taustoista tulevien hyvinvointialueen asukkaiden ääni.  

Lisätiedot

Tero Seitsonen, johtava asiantuntija 
p. 050 4972 554, tero.seitsonen@keusote.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kutsu: Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa -terveystarkastus viidessä minuutissa26.6.2024 09:26:47 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja! Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittausasema otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. Tule testaamaan, miten itsemittausasema toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

Innovatiivinen terveysteknologia käyttöön Keusotessa: Terveystarkastus viidessä minuutissa24.6.2024 12:47:44 EEST | Kutsu

Hyvä median edustaja! Olet lämpimästi tervetullut testaamaan innovatiivisen terveysteknologian käyttöönottoa Keusotessa. Keusoten alueen asukkaat saavat terveytensä tueksi yhden Suomen innovatiivisemmista terveysteknologiatuotteista – automatisoitu itsemittauspiste otetaan käyttöön JUSTissa kesäkuun lopulla. Tule testaamaan, miten itsemittauspiste toimii 28.6.24 klo 14 Järvenpään uudelle sosiaali- ja terveysasemalle (JUST), Lääkärikuja 1, Järvenpää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye