Museovirasto

Museovirasto avusti kulttuurireittejä - mukana sauna, runonlaulu ja Alvar Aalto

Jaa

Avustusta Euroopan neuvoston kulttuurireittitoimintaa edistäviin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin myönnettiin yhteensä 118 000 euroa. Avustuksella vahvistetaan kulttuurireittitoimintaa ja edistetään Euroopan neuvoston kulttuurireittisopimuksen toimeenpanoa Suomessa. Sopimuksen tavoitteena on muun muassa lisätä tietoisuutta eurooppalaisesta monimuotoisesta kulttuuriperinnöstä ja kehittää kestävää kulttuurimatkailua.

Alt-teksti: Henkilö pitää vihtaa kädessään höyryävässä saunassa.
Avustusta sai myös suunnitteilla oleva saunareitti. Kuvan perinnesaunottaja Kaisa Mokkila ei liity reittiin. Ville Kurki

Avustus jaettiin nyt toista kertaa. Hakijoita oli seitsemän, ja avustusta jaettiin kolmelle hakijalle:

  • Runonlaulu-Akatemian kannatusyhdistys ry: Singing Heritage Routen kehittämiseen (44 395 €)
  • Sauna Route ry: Saunareitin kehittämiseen (13 350 €)
  • Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti ry: vastuullisuuden kehittämiseen Alvar Aalto -reitillä (60 300 €)

 

”Avustusta saivat tänä vuonna eri kehitysvaiheissa olevat sertifioidut ja Euroopan neuvoston sertifiointiin pyrkivät kulttuurireitit. Aalto-reitillä on jo Euroopan neuvoston kulttuurireittisertifikaatti. Singing Heritage -reittiä on kehitetty useampi vuosi ja reitillä on pyrkimys Euroopan neuvoston sertifiointiin.  Saunareitin kehittäminen taas on alkanut  viime vuonna,” kuvailee erikoisasiantuntija Anni Alho Museovirastosta.

Avustushaun painopisteet liittyivät muun muassa kulttuurireitin tieteellisen pohjan kehittämiseen, monimuotoisen eurooppalaisen historian ja kulttuuriperinnön edistämiseen ja kestävän kulttuurimatkailun kehittämiseen. Avustettavilta hankkeilta edellytettiin myös selkeää yhteyttä Euroopan neuvoston kulttuurireittitoimintaan sekä kansainvälistä ulottuvuutta. Laadullisessa arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa YK:n Agenda 2030 tavoitteiden huomioimiseen, yhteistyön ja kumppanuuksien luomiseen Euroopan neuvoston kulttuurireittitoiminnan puitteissa sekä hankkeen yleiseen toteuttamiskelpoisuuteen.

Museovirasto toimii Euroopan neuvoston kulttuurireittiohjelman kansallisena koordinaattorina Suomessa. Osana tätä työtä Museovirasto jakaa avustuksia Euroopan neuvoston kulttuurireittitoimintaa edistäviin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin.

Avustusta voi hakea kunta, kuntayhtymä, yhdistys, säätiö, osakeyhtiö tai muu oikeustoimikelpoinen yhteisö. Hakijan tulee olla jonkin Euroopan neuvoston kulttuurireitin jäsen tai pyrkiä avustettavalla hankkeella aktiivisesti Euroopan neuvoston kulttuurireitiksi tai osaksi kulttuurireittiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anni Alho, erikoisasiantuntija, Museovirasto, anni.alho@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6443

Lisätietoja hankkeista avustuksen saajilta.

Kuvat

Alt-teksti: Henkilö pitää vihtaa kädessään höyryävässä saunassa.
Avustusta sai myös suunnitteilla oleva saunareitti. Kuvan perinnesaunottaja Kaisa Mokkila ei liity reittiin.
Lataa

Museovirasto Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto pitää huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä sekä edistää sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Museovirasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa toimiva viranomainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye