Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mynämäellä Nihdin sillan liikennekatko siirtyy alkamaan 15. heinäkuuta

Jaa

Mynämäellä maantien 12403 varrella sijaitsevan Nihdin sillan uusimistyöt käynnistyivät kesäkuussa. Haapaistentie katkaistaan Nihdin sillan päistä, kun huonokuntoisen sillan kannen purkutyöt aloitetaan. Liikennekatko siirtyy alkamaan 15. heinäkuuta kello 10. Liikenne palautetaan sillalle viimeistään 5. elokuuta kello 14.

Nihdin silta kesällä.
Nihdin silta.

Mynämäellä maantien 12403 varrella sijaitsevan Nihdin sillan uusimistyöt käynnistyivät kesäkuussa. Sillalla uusitaan puukansi ja teräspalkit sekä tehdään muita pienempiä korjaus- ja huoltotöitä. Haapaistentie katkaistaan Nihdin sillan päistä, kun huonokuntoisen sillan kannen purkutyöt aloitetaan. Alun alkaen tämän työvaiheen piti käynnistyä juhannuksen jälkeen, mutta valmistelevat työt eivät ole vielä siinä vaiheessa, että purku käynnistyisi suunnittelulla aikataululla. Liikennekatko siirtyy alkamaan 15. heinäkuuta kello 10. Liikenne palautetaan sillalle viimeistään 5. elokuuta kello 14.

Liikennekatkon aikana liikenne ohjataan kiertotielle maantien 2020 (Yläneentie) – valtatie 8 – maantien 12403 (Vihtamäentie) kautta. Kiertotien pituus on 10,8 kilometriä. Jalankululle järjestetään erillinen kapea noin metrin levyinen siltayhteys purettavan Nihdin sillan viereltä. Pyörällä kulkuväylällä mahtuu kulkemaan pyörää taluttaen.

Nihdin silta on valmistunut vuonna 1965, ja se on tyypiltään teräksinen palkkisilta, jossa on puukansi. Nihdin silta on erittäin huonokuntoinen. Sillan puukansi on pahoin lahonnut, ja sillalle onkin tehty useita ylläpitokorjauksia. Viime vuosien korjaukset ovat kohdistuneet lahopaikkojen korjauksiin.

Uusi silta tulee olemaan teräksinen palkkisilta, jossa on puukansi. Uusi silta valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Liikennemäärä Nihdin sillalla on alle 70 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Nihdin siltapaikka kartalla

Urakoitsijana toimii Tehan Oy.

Lisätietoja:   

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2529 (paikalla 20.6. asti. 24.6.–12.7.2024 välisenä aikana Ari Salo, p. 029 502 2830, ja 15.–26.7.2024 välisenä aikana Kauko Marttila, p. 0295 027 041)

- Tehan Oy: työpäällikkö Jarno Koivula, p. 040 139 3223

Avainsanat

Kuvat

Karttanäkymä Nihdin sillan kiertoreitistä.
Nihdin sillan kiertoreitti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye