Vaasan kaupunki - Vasa stad

Liftin hinnat muuttuvat heinäkuun alussa

Jaa

Vaasan seudun joukkoliikenne Liftin hinnat muuttuvat 1.7.2024 lähtien. Tavoitteena on yhdenmukaistaa hintoja ja tehdä lipun ostosta selkeämpää ja asiakasystävällisempää.

Kuva: Mikael Matikainen

Jatkossa aikuisen kertamatkan hinta A-vyöhykkeellä on 1,70 € kaikilla muilla maksutavoilla käteistä lukuun ottamatta. Käteismaksulla lipun hinta on jatkossa 2,20€.

– Muutoksen jälkeen hinnoittelu on entistä selkeämpää ja asiakasystävällisempää. Bussilippujen hinnat ovat muutoksen jälkeenkin Suomen edullisimpien joukossa, joukkoliikenneasiantuntija Anastassia Backlund kertoo.

Muutoksen yhteydessä valikoimaan lisätään 90 päivän kausilippu, joka on jo tarjolla useissa muissa kaupungeissa. Samalla lähimaksumahdollisuus laajenee B- ja C-vyöhykkeille. Aiemmin lähimaksu on ollut käytössä vain A-vyöhykkeellä.

Tutustu maksuvyöhykkeisiin ennen lipun ostoa

Lifti liikennöi kolmella maksuvyöhykkeellä. A-vyöhyke käsittää Kanta-Vaasan ja Sepänkylän, B-vyöhyke Veikkaalan ja C-vyöhyke Vähänkyrön ja Tervajoen.

Lipun tulee olla voimassa kaikilla vyöhykkeillä, joiden kautta matkasi kulkee. Lähtöpaikasta ja määränpäästä riippuen lippu voi olla:

  • 1 vyöhykkeen (A, B tai C) lippu
  • 2 vyöhykkeen (AB tai BC) lippu
  • 3 vyöhykkeen (ABC) lippu

Useampi vyöhyke nostaa lipun hintaa. Hintaan voi vaikuttaa myös valittu lipputuote sekä matkustajan asiakasryhmä tai ikä.

Lue lisää:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Anastassia Backlund, 040 578 8499, anastassia.backlund@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye