Vaasan kaupunki - Vasa stad

Liftis priser ändras i början av juli

Dela

Vasaregionens kollektivtrafik Liftis priser ändras från och med 1.7.2024. Målet är att förenhetliga priserna och göra biljettköpet klarare och kundvänligare.

Foto: Mikael Matikainen

I fortsättningen är priset på en enkelresa för en vuxen i zon A 1,70 € med alla andra betalningssätt utom kontanter.  Med kontant betalning är biljettens pris i fortsättningen 2,20 €.

– Efter ändringen är prissättningen tydligare och kundvänligare än tidigare.  Bussbiljetternas priser är också efter ändringen bland de förmånligaste i Finland, säger kollektivtrafiksakkunnig Anastassia Backlund.

I samband med ändringen läggs till sortimentet en 90 dagars säsongsbiljett, som redan erbjuds i många andra städer.  Samtidigt utvidgas möjligheten till kontaktlös betalning till zonerna B och C. Tidigare har kontaktlös betalning varit i användning bara i A-zonen.

Bekanta dig med avgiftszonerna innan köpet av biljett

Lifti trafikerar inom tre avgiftszoner. A-zonen omfattar Vasa (förutom Lillkyro) och Smedsby, B-zonen Veikars och C-zonen Lillkyro och Tervajoki.

Biljetten ska vara i kraft inom alla de zoner som din resa går via.  Beroende på avgångsställe och destination kan biljetten vara:

  • 1 zons (A, B eller C) biljett
  • 2 zoners (AB eller BC) biljett
  • 3 zoners (ABC) biljett

Flera zoner höjer biljettpriset. På priset kan också den valda biljettprodukten inverka och resenärens kundgrupp eller ålder.

Läs mera:

Nyckelord

Kontakter

Kollektivtrafiksakkunnig Anastassia Backlund, 040 578 8499, anastassia.backlund@vaasa.fi

Bilder

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye