Vihreät - De Gröna

Atte Harjanne jää syksyllä vanhempainvapaalle – eduskuntaryhmä valitsee uuden puheenjohtajan kesäkokouksessa

Jaa

Vihreän eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja valitaan puolueen kesäkokouksessa Lappeenrannassa elokuussa.

Atte Harjanne
Atte Harjanne

Kansanedustaja ja Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne jättäytyy vanhempainvapaalle 2. syyskuuta. Harjanteen ja hänen puolisonsa esikoinen syntyi viime vuoden marraskuussa.

– Ennen kaikkea jään isyysvapaalle, koska haluan viettää aikaa pienen lapseni kanssa. En ole kuullut kenenkään vanhempainvapaata pitäneen isän katuneen päätöstään - päinvastoin. Samalla tietysti ajattelen, että ehkä voin omalta osaltani näyttää tasa-arvoa edistävää esimerkkiä, Harjanne pohtii.

Harjanteen suunnitelmissa on olla isyysvapaalla syysistuntokauden ajan. Hän kertoo osallistuvansa tarvittaessa  eduskunnan äänestyksiin ja ryhmäkokouksiin, mutta  eduskuntaryhmän puheenjohtajuudesta ja valiokuntatyöstä Harjanne luopuu. 

– Pidän selkeämpänä ja parempana vaihtoehtona sitä, että ryhmälle valitaan uusi puheenjohtaja täydellä mandaatilla pelkän tuuraamisen sijaan, Harjanne toteaa.

Vihreä eduskuntaryhmä valitsee uuden puheenjohtajan kesäkokouksessaan elokuussa Lappeenrannassa. Samalla ryhmä järjestäytyy uudessa kokoonpanossaan, kun puolueen entisen puheenjohtajan Maria Ohisalon siirtyessä Euroopan parlamenttiin eduskuntaan nousee helsinkiläinen Alviina Alametsä.

Vihreä eduskuntaryhmä kokoontuu kesäkokoukseen Lappeenrantaan 26.–27. elokuuta.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Fatim Diarra ja Anna Kontula jättivät eriävän mielipiteen perustuslakivaliokunnan käännytyslakilausuntoon5.7.2024 17:34:28 EEST | Tiedote

Diarran ja Kontulan mukaan hallintovaliokunnan lakiesitykseen tekemät muutokset eivät ole riittäviä. Kansanedustajien mukaan perustuslakivaliokunnan lausunto perustuu kestämättömään tulkintaan ihmisoikeussopimusten, EU-oikeuden ja kansallisen lainsäädännön keskinäisestä suhteesta. Lakiesitys on ilmeisessä ristiriidassa ainakin ehdottoman palautuskiellon, oikeuden elämään, kidutuksen ja muun epäinhimillisen kohtelun kiellon, joukkokarkoitusten kiellon sekä muiden perus- ja ihmisoikeuksien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye