Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Rautatientorin metroasemalla käynnissä purku-, louhinta- ja betonitöitä

Jaa

Rautatientorin metroasemalla työt pääsivät kunnolla vauhtiin kesäkuun alussa, kun asema suljettiin metroliikenteeltä. Kaupunkiliikenne Oy parantaa Rautatientorin metroaseman paloturvallisuutta. Töitä tehdään yötä päivää ja myös viikonloppuisin, jotta kolmen kuukauden metron liikennesulku riittää.

Savuotsan tekoa Rautatientorin metroaseman laiturilla, henkilö työskentelemässä.
Kaupunkiliikenne Oy

Vanhoja rakenteita on purettu metroaseman laiturialueella ja tunneleissa. Laiturialueella on aloitettu savuotsien betonirakenteen tekeminen. Laiturin reunaan rakennetaan savuotsa koko laiturin pituudelle erottamaan metrolaituri ja raidealue toisistaan. Länsimetron asemilla on vastaavanlaisia savuotsarakenteita, joissa matkustajille näkyy muun muassa metrojana ja opasteita.

Raiteilla tehdään louhintatöitä tunnelissa, jotta uudet savuovet saadaan asennettua. Savuovilla erotetaan metrotunneli ja laiturialue toisistaan. Tällä viikolla on aloitettu asentaa savusulun rakenteita. Edelliseen liittyvien raiteiden savuovien betoniset pieliseinien työt ovat käynnistyneet.

Kuluneella viikolla on aloitettu myös liukuportaikon työt. Liukuportaiden alakattoalueet uusitaan ja liukuportaiden alaosaan asennetaan savusulkuovet. Paloturvallisuuden parantamisen liittyvät talotekniset työt etenevät suunnitellusti.

Rautatientorin metroasema on suljettuna 1.9.2024 asti.

Lisätietoa kaikista kesällä toteutettavista hankkeista ja niiden etenemisestä saa Kaupunkiliikenteen verkkosivuilta osoitteesta: https://kaupunkiliikenne.fi/kesan-2024-metrokatko

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye