Vihreät - De Gröna

Atte Harjanne: Naisten ja tyttöjen oikeuksia kunnioittavassa poliittisessa kulttuurissa Rydmania ei olisi koskaan nimitetty ministeriksi

Jaa

Ryhmäpuheessaan ryhmäpuheenjohtaja Atte Harjanne korosti, että vallankäyttäjän ahdistava käytös, rasistiset kommentit ja vapaan lehdistön mustamaalaaminen eivät ole millään tavalla hyväksyttävää käytöstä. Vihreät katsovat, että Wille Rydmanin olisi syytä luopua tehtävästään ministerinä.

Atte Harjanne
Atte Harjanne

Harjanteen mukaan tällaiselle välikysymykselle ei pitäisi olla mitään tarvetta. 

– Sivistystä, käytöstapoja, vapaata mediaa, naisten ja tyttöjen oikeuksia kunnioittavassa poliittisessa kulttuurissa ministeri Rydmania ei olisi koskaan nimitetty ministeriksi. Ja viimeistään nyt, kun alkuperäiselle Helsingin Sanomien jutulle Rydmanin toiminnasta on myös syyttäjän tarkastelun kestävä näyttö, olisi ministerin ollut aika tehdä johtopäätökset ja pyytää eroa, Harjanne linjasi.

Kyseessä ei Harjanteen mukaan ole missään määrin hallitus-oppositio-kysymys, vaan kysymys siitä, millaista poliittista kulttuuria tässä maassa rakennetaan, ja millaista käytöstä ministerin tehtävissä toimivilta hyväksytään.

– Onko Suomi maa, jossa vallankäyttäjän ahdistava käytös, rasistiset kommentit ja vapaan lehdistön mustamaalaaminen ja panettelu ministeriasemassa hyväksytään, koska perinteet nyt vain ovat sellaiset. Jossa politiikasta puuttuu moraali ja empatia, ja tilalla on vain kyyninen vallanhimo, eikä tärkeintä ole olla minkään puolella, vaan toisia vastaan. Minusta se olisi yksiselitteisesti häpeäksi tälle maalle, Harjanne jyrähti. 

Rydmanin kieltäytyessä pyytämään itse eroa, kohdistuu suurin vastuu tilanteesta Harjanteen mukaan pääministeri Petteri Orpolle.

– Ja ennen kaikkea pääministeri Orpo. Oletteko todella sitä mieltä, että painetaan vaan JAA ja jatketaan eteenpäin olankohautuksella? Mitä se kertoisi teistä arvojohtajana ja vastuunkantajana, Harjanne kysyi. 

Lue puhe verkkosivuilta: 
https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/atte-harjanteen-ryhmapuhe-20-6-2024/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Fatim Diarra ja Anna Kontula jättivät eriävän mielipiteen perustuslakivaliokunnan käännytyslakilausuntoon5.7.2024 17:34:28 EEST | Tiedote

Diarran ja Kontulan mukaan hallintovaliokunnan lakiesitykseen tekemät muutokset eivät ole riittäviä. Kansanedustajien mukaan perustuslakivaliokunnan lausunto perustuu kestämättömään tulkintaan ihmisoikeussopimusten, EU-oikeuden ja kansallisen lainsäädännön keskinäisestä suhteesta. Lakiesitys on ilmeisessä ristiriidassa ainakin ehdottoman palautuskiellon, oikeuden elämään, kidutuksen ja muun epäinhimillisen kohtelun kiellon, joukkokarkoitusten kiellon sekä muiden perus- ja ihmisoikeuksien kanssa.

Vihreiden kansanedustajat Inka Hopsu ja Tiina Elo esittävät muutoksia tuloverolakiin — Hallituksen kansalaisjärjestöille aiheuttamaa ahdinkoa on helpotettava yhteisöjen verovähennysoikeutta laajentamalla3.7.2024 15:45:00 EEST | Tiedote

Hopsu ja Elo ovat jättäneet lakialoitteet, joissa esittävät yhteisöjen verovähennysoikeuden laajentamista koskemaan ilmastokriisin torjumisen, ympäristön-, luonnon- ja eläinsuojelun sekä sosiaali- ja terveysalan, kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun, rauhantyön, kansainvälisen yhteistyön ja globaalikasvatuksen hyväksi toimiville kansalaisjärjestöille tehtyjä lahjoituksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye