Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Herttoniemen Siilitielle paviljonki – uusia paikkoja varhaiskasvatukseen

Jaa

Helsingin kaupunki on hankkimassa uutta väliaikaista opetus- ja varhaiskasvatuspaviljonkia, joka sijoitetaan Herttoniemen liikuntapuiston viereiselle tontille osoitteeseen Siilitie 14. Tila mahdollistaa uusien varhaiskasvatuksen paikkojen saamisen Herttoniemeen. Se toimii myös usean tilahankkeen väistötilana.

Kartta, jossa suunniteltu rakennuspaikka.
Rakennus on suunnitteilla tontille, joka on Herttoniemen liikuntapuiston vieressä. Helsingin kaupunki

Herttoniemeen tarvitaan lisää varhaiskasvatuksen paikkoja, ja niitä saadaan uuteen tilaan noin 80 lapselle. Päiväkoti Myllytupa ottaa ensimmäisenä käyttöön rakennukseen tulevat väistötilat. Paviljonki säilyy käytössä useita vuosia, kun alueen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tiloja remontoidaan tai uudistetaan.

Alueella ei ole sopivaa vapaata toimitilaa päiväkodeille ja koululle, siksi päädyttiin nyt rakennettavan uudiskohteen vuokraamiseen. Kaupunki vuokraa tontin yritykselle, joka rakentaa paviljongin. Kaupunki toimii tiloissa vuokralaisena tämänhetkisen arvion mukaan noin kymmenen vuotta.

Rakennuspaikan asemakaava on tullut voimaan vuonna 2018. Tontti on tällä hetkellä rakentamaton, ja siellä on metsikköä. Tontin puustoa pyritään säästämään rakentamisen yhteydessä mahdollisuuksien mukaan, mutta sitä joudutaan poistamaan rakennuksen, kulkuyhteyden ja pihan paikalta.

Alustavan suunnitelman mukaan Siilitien paviljonki olisi kooltaan noin 2400 k-m2 ja siinä olisi kaksi kerrosta.

Päätös hankkeen toteuttamisesta tehdään syksyllä 2024. Paviljongin hankintapäätös viedään ensin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaoston käsittelyyn. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto.

Rakennuspaikan valmistelevat työt on tavoitteena aloittaa syksyllä 2024, jolloin tilat tulisivat käyttöön syksyllä 2025. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Muokattu 24.6. klo 15. Korjattu päiväkodin nimi Myllytuvaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektinjohtaja Robert Hanson
040 5745 265, robert.hanson@hel.fi
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristö / tilat

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 27.6.202427.6.2024 17:01:01 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 27.6.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 22.8.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye