Kymenlaakson hyvinvointialue

Aluehallituksessa 25.6. käsiteltäviä asioita

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontuu tiistaina 25.6.2024. 

Kokouksen asioina ovat muun muassa palvelurakenne- ja verkko sekä Kymenlaakson hyvinvointialueen lausunto Sosiaali- ja terveysministeriön luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi terveydenhuoltolain muuttamisesta sekä siihen liittyviksi laeiksi.

Kymenlaakson hyvinvointialueen palvelurakenne ja palveluverkko  

 
Aluehallitus päätti kokouksessaan 21.5.2024 käsitellä itseoikaisuna palveluverkkoa koskevat päätökset 12.12.2023 ja 7.5.2024 menettelyvirheen vuoksi. Aluehallituksen tekemän itseoikaisun taustalla on Itä-Suomen hallinto-oikeuden 3.5.2024 antama ratkaisu, jolla se on kumonnut Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston 22.6.2023 tekemän päätöksen koskien palvelustrategiaa ja -verkkoa.  

Aluehallitukselle ehdotetaan, että se päättää hyväksyä palvelurakenteen ja palveluverkon  esittelyn mukaiset toimenpiteet, hyväksyä jatkovalmistelun pohjaksi alueellisen mallin (vaihtoehto 2), perustaa poliittisen ohjausryhmän turvaamaan vuoropuhelua palveluverkkoon kohdistuvasta valmistelutilanteesta erikseen sovittavalla tavalla sekä lähettää fyysisen palveluverkon muutosvalmistelun palvelulautakunnalle.  

Kymenlaakson hyvinvointialueen lausunto Sosiaali- ja terveysministeriön luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi terveydenhuoltolain muuttamisesta sekä siihen liittyviksi laeiksi  

Sosiaali- ja terveysministeriön valmistelemassa luonnoksessa hallituksen esitykseksi ehdotetaan muutoksia ympärivuorokautista terveydenhuollon päivystystä sekä leikkaustoimintaa koskevaan sääntelyyn. Jatkossa kullakin hyvinvointialueella olisi yksi nimetyllä paikkakunnalla sijaitseva yliopistollinen sairaala tai keskussairaala, jossa on väestölle avointa ja sairaalan toiminnan varmistavaa monierikoisalaista ympärivuorokautista päivystystä.  

Perusterveydenhuollon ja akuuttilääketieteen ympärivuorokautisen päivystyksen osalta luovuttaisiin sääntelystä, jonka mukaan sosiaali- ja terveysministeriö voi myöntää tätä toimintaa koskevan poikkeusluvan. Sen sijaan laissa säädettäisiin, millä paikkakunnilla on mahdollista ylläpitää tällaista perusterveydenhuollon ja akuuttilääketieteen ympärivuorokautista päivystystä. 

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää 1.7.2024 mennessä Kymenlaakson hyvinvointialueelta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi terveydenhuoltolain muuttamisesta sekä siihen liittyviksi laeiksi. 

Aluehallitukselle ehdotetaan, että se käsittelee ja päättää antaa lausunnon STM:n lausuntopyyntöön, valtuuttaa hyvinvointialuejohtajan täydentämään lausuntoa sekä valtuuttaa hyvinvointialuejohtajan antamaan lausunnon lausuntopalvelut.fi-palveluun. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti lausuntonsa hallituksen esitysluonnoksesta terveydenhuoltolain muutoksiksi2.7.2024 08:55:56 EEST | Tiedote

Kymenlaakson hyvinvointialue jätti 1.7. laajan lausunnon luonnokseen hallituksen esityksestä terveyenhuoltolain muuttamisesta. Lausunnossa painopisteenä ovat esitysluonnoksessa arvioidun säästöpotentiaalin kumoaminen hyvinvointialueen yksityiskohtaisilla laskelmilla ja Kouvolan päivystyksen akuuttilääketieteen hoitolinjan tehokkaan toiminnan kuvaus. Lisäksi huomioidaan kokonaisvaikutuksia hyvinvointialueen palveluihin koko maakunnan alueella sekä vaikutuksia muiden viranomaisten toimintaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye