Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

Nimitysuutinen: Sini Silvàn AKT-lehden päätoimittajaksi

Jaa

AKT:n hallitus on nimittänyt Sini Silvànin AKT-lehden päätoimittajaksi. Ennen nimitystä hän on toiminut AKT-lehden väliaikaisena päätoimittajan runsaan puolentoista vuoden ajan. Työhön kuuluvat myös viestintäpäällikön tehtävät.

Sini Silvàn on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineena journalistiikka. Toimittajan työtä hän on tehnyt vuodesta 1991 alkaen. Journalistisen työn kokemusta eri tehtävissä on niin paikallislehdistä, erikoisaikakauslehdistä, useiden ammattiliittojen lehdistä kuin podcasteista sekä radio- ja televisiotyöstä. Televisiotyöstä esimerkkinä ovat insertit Yle Akuuttiin TV 1:lle kymmenen vuoden ajan.

AKT:n viestintätiimissä Silvánin lisäksi työskentelevät Hannele Siika-aho viestintäsuunnittelijana sekä Anne-Maarit Valli viestintäkoordinaattorina.

Silvàn näkee, että ammattiliiton lehdellä on tärkeä merkitys tuoda esiin niitä asioita, jotka osuvat jäsenten arkeen. Työtä riittää. On pidettävä yllä keskustelua työelämän perusasioista. Arkiset asiat, miten työehtosopimuksia noudatetaan tai vaikka kuljettajien tauot ja vessat ovat kysymyksiä, joita liikenteen tilaajat ja yritykset voivat vähätellä. Työntekijöiden elämää ne rasittavat ihan joka päivä. Lehti on väylä nostaa liiton kannat esiin. Se myös yhdistää jäseniä.

 - Painetut lehdet käyvät yhä harvinaisemmiksi. Silloin niiden arvo kasvaa. AKT:n jäsenille lehti tipahtaa postiluukusta kahdeksan kertaa vuodessa. Printin rinnalla tehdään verkkolehteä.

- Näen päätoimittajan tehtävän suurena luottamuksen osoituksena ja olen todella iloinen, että minut on valittu tähän tehtävään, Silvàn tiivistää.

Lehteä tehdään kunnianhimoisesti niin, että siinä on asiaa, juttuja on kiva lukea ja lopputulos myös näyttää hyvältä.

AKT-lehden 44-sivuinen kesänumero 4/24 ilmestyy keskiviikkona 26.6. Lehdessä kerrotaan esimerkiksi AKT:n kesäpäivistä, nuoren Joonas Karhiahon kesätyöstä, joka vie kohti unelmaa eli kuljettajan ammattia. Juttua on myös yhdistelmäajoneuvonkuljettaja Jarmo Karosen työpäivästä, joka on palapeliä palapelin perään. Samoin kerrotaan Hanna Heijarin työstä kuorma-auton ratin takana ja osaston puheenjohtajana.

Mikäli haluatte lehden vapaakappaleen jatkossa toimitukseenne, laittakaa viestiä. AKT-lehden verkkolehti löytyy osoitteesta aktlehti.fi ja kaikki näköislehdet osoitteesta AKT e-julkaisut. .  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

AKT 4/2024 lehden kansi
AKT 4/2024 lehden kansi
Lataa
Sini Silvàn
Sini Silvàn
Lataa

Linkit

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on n. 40 000 jäsenen ammattiliitto ja vahva edunvalvoja. Liiton jäsenet työskentelevät autoliikenne-, ahtaus-, säiliöauto- ja öljytuote-, matkailu-, huolinta- ja liikenneopetusaloilla sekä huoltokorjaamoissa, terminaaleissa ja lentokoneiden matkustamoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

AKT: Eduskunta äänesti työntekijöiden oikeuksia vastaan 107-578.5.2024 18:34:46 EEST | Tiedote

Lakko-oikeutta leikkaavat lait äänestettiin eduskunnassa läpi äänin 107-57, poissa 35 edustajaa. Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliitossa nähdään, että tämä on murheellinen päivä työntekijöiden oikeuksille. Suomi on ollut maailmassa yksi taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien mallimaista, mutta nyt kansainvälinen maineemme saa ison tahran. Voidaanko Suomea enää jatkossa pitää yhtenä Pohjoismaista?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye