Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto mukana Porin Suomi-areena-tapahtumassa: Pitäisikö koulun muuttua?

Jaa

Koulu on ollut pitkään suomalaisille ylpeyden aihe. Nyt PISA-tulokset heikkenevät ja yhä useampi voi huonosti. Mikä mättää? Mitä koulussa pitäisi muuttaa? Jyväskylän yliopiston järjestämään paneelikeskusteluun Porin Suomi-areenaan saapuvat keskustelemaan muun muassa kansanedustaja Minja Koskela ja OKM:n erityisasiantuntija Venla Bernelius.

Suomi-areena-logo,  teksti: Pitäisikö koulun muuttua? 27.6. klo 14. Kasvokuvissa Minja Koskela, Venla Bernelius, Jaakko Salo Sirpa Eskelä-Haapanen ja H-P Parviainen.

Tarvittaisiinko koulussa enemmän kuria? Mitä tulisi tehdä opiskelutaitojen ja hyvinvoinnin tukemiseksi? Miten palautamme opiskelun ilon lapsille ja nuorille? Usein koulun kehittämisessä puhutaan asioiden lisäämisestä, toiminnan tehostamisesta ja monipuolistamisesta. Entä jos kehittäisimmekin rauhallisemmin, hitaammin, tunnustelevammin? 

Muun muassa tällaisia asioita pohditaan suuressa koulutuskeskustelussa, jossa näkemyksensä tuovat esille kansanedustaja Minja Koskela (vas.), opetus- ja kulttuuriministeriön erityisasiantuntija Venla Bernelius, OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Jaakko Salo sekä Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen johtaja Sirpa Eskelä-Haapanen. Keskustelua kuljettaa duudsoni ja opettaja HP Parviainen

Paneelikeskustelu järjestetään Porin keskustassa kaupungintalon pihan lavalla torstaina 27.6.2024 klo 14.00. 

Tervetuloa seuraamaan ohjelmaa maksutta paikan päällä Porissa tai suorana MTV Katsomossa!  Tilaisuudesta tulee myös tallenne.  

Paneelikeskustelun järjestää Jyväskylän yliopiston opettajien koulutuksen kehittämisen ja tutkimuksen yhteisö JYU.Edu.

Muita Jyväskylän yliopiston tutkijoita Suomi-areenassa

Suomi-areena-tapahtumassa on mukana myös muita Jyväskylän yliopiston tutkijoita: Tiistaina 25.6. Tiede, taide, uskonnot ja alkuperäiskansat sekä viisaus – Olli-Pekka Heinosen juhlakeskustelua johdattaa psykologisen viisauden tutkija Eeva K. Kallio (Koulutuksen tutkimuslaitos), keskiviikkona 26.6. Oppimisen maailmanlaajuinen kriisi ja liikunnan vastaisku! -keskustelussa mukana yliopistonlehtori Eero Haapala (liikuntatieteellinen tiedekunta) ja perjantaina 28.6. Kansalaistaidot kuntoon -keskustelussa aihetta on puimassa tutkimusprofessori Juhani Rautopuro (Koulutuksen tutkimuslaitos).   

Yhteyshenkilöt

Anna Roikonen
JYU.Edu projektipäällikkö
anna.l.roikonen@jyu.fi
+358503274131

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin3.7.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye