Myllypuron metroasema suljetaan ma 8.7. vaihteiden ja ratasiltojen korjaustöiden vuoksi

Jaa

Metroliikenne muuttuu jälleen Mellunmäen metrohaaralla maanantaina 8.7., kun myös Myllypuron asema sulkeutuu Kaupunkiliikenteen toteuttamien metroradan vaihteiden ja siltojen peruskorjausten takia.

Myllypuron metroaseman laituritaso, taustalla saapuva metrojuna.
Myllypuron metroaseman laituritaso Kaupunkiliikenne Oy

Mellunmäkeen ajavien metrojen pääteasema on 8.7. alkaen Itäkeskus. HSL järjestää korvaavaa liikennettä Itäkeskuksen, Myllypuron, Kontulan ja Mellunmäen välille. Myllypuron asema avautuu matkustajille jälleen maanantaina 5.8. 

Myllypurossa uudistetaan metroradan vaihteita ja korjataan siltoja 

Myllypuron alueen Alakiventien ja Kukkaniitynpolun välisen Alakiven alikulun ja Mustanpuronpolun alikulun korjaustyöt jatkavat siltojen ja alikulkukäytävien elinkaarta. Näillä ennakoivilla peruskorjaustöillä vältetään kalliimmat korjauskustannukset tulevaisuudessa.  

Kurkimäen ja Mustapuron alueiden uusittavilla vaihteilla varmistetaan, että vaihdehäiriöitä ei tule, jolloin metroliikenne on jatkossa entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Kaupunkiliikenne hyödyntää itäisen metrokatkon toteuttamalla myös muita kunnossapitotöitä. Työ on tehokasta, koska normaalin yötyön sijaan pystytään työskentelemään vuorokauden ympäri.

Joukkoliikenne palvelee Myllypuron alueella myös metrokatkon aikana 

HSL lisää bussiliikennettä kesäksi myös Myllypuroon. Bussi 99M korvaa metroa ja bussilla 92 on lisälähtöjä. 

Myllypuron aseman lippuhalli on kiinni ja siellä sijaitseva lippuautomaatti ei ole käytössä. Voit tarvittaessa ostaa kertalippuja Myllypuron ostoskeskuksen R-kioskista ja S-marketista. 

Bussi 99M  

  • Bussi 99M kulkee 24.6.–4.8. välillä Mellunmäki - Kontula - Myllypuro (Liikuntamylly) - Itäkeskus. 
  • Bussit Itäkeskukseen ja Mellunmäkeen lähtevät Myllypurosta Liikuntamyllyn pysäkeiltä, jotka sijaitsevat Kehä I:llä, metroasemalta katsottuna Liikuntamyllyn takana. 
  • Itäkeskuksesta bussi 99M Myllypuroon, Kontulaan ja Mellunmäkeen lähtee suoraan metroaseman oven vierestä laiturista 13.  

Itäkeskukseen myös busseilla 92, 54, 561 ja 562 

Myllypuron bussille 92 lisätään metroaseman sulkeutuessa tavallista enemmän lähtöjä. Voit kulkea Myllypurosta Liikuntamyllyn pysäkeiltä Itäkeskukseen myös busseilla 54, 561 tai 562.

Työmaiden vuoksi kesän aikana useita metroasemia poissa käytöstä 

Kaupunkiliikenne toteuttaa kesän 2024 aikana useita metron parannushankkeita, jotka vaativat metron liikennekatkoja. Metroliikenne katkaistaan töiden vuoksi kesällä eri vaiheissa Rautatientorin metroasemalla sekä metron Mellunmäen haaralla. Lisätietoa kaikista toteutettavista hankkeista Kaupunkiliikenteen verkkosivuilta osoitteesta https://kaupunkiliikenne.fi/kesan-2024-metrokatko/  

  

  • Rautatientorin metroasema 3.6.-1.9. (metron pääteasemina keskustassa Kamppi ja Helsingin yliopisto) 
  • Mellunmäen metroasema 3.6.-8.9. 
  • Kontulan metroasema 24.6.-4.8.  
  • Myllypuron metroasema 8.7.-4.8. 

Lisätiedot korvaavasta liikenteestä ja kaikista kesän metroliikenteen muutoksista: hsl.fi/metro2024. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Myllypuron metroaseman laituritaso, taustalla saapuva metrojuna.
Myllypuron metroaseman laituritaso
Lataa

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye