Pieksämäen tuulivoimahankkeen voimalakuljetukset käyntiin elokuussa – osa kuljetuksista Lappeenrannan kautta

Jaa

Uusiutuvan energian yhtiö OX2:n rakennuttaman Niinimäen tuulipuiston tuulivoimalaosien kuljetukset alkavat elokuun alussa. Osat kuljetetaan Haminan satamasta Pieksämäelle kahta eri reittiä pitkin, joista toinen kulkee Lappeenrannan kautta. Kuljetukset kestävät arviolta neljä kuukautta.

Niinimäen tuulipuistoon rakentuu yhteensä 22 tuulivoimalaa. Tuulipuistoon tuodaan tuulivoimaloiden torniosat, siivet, navat ja konehuoneet. Kuljetuksia kertyy urakan aikana lähes 400 kappaletta. 

Kuljetuksissa käytetään kahta eri reittiä. Toinen reitti kulkee Haminasta seututeitä 170 ja 387 pitkin valtatielle 6, josta reitti jatkuu valtatie 13:a Mikkeliin. Toinen reitti menee Mikkeliin Kouvolan ja Heinolan kautta. Mikkelistä Pieksämäelle mennään valtatie 13:a ja seututie 447:ää pitkin. 

“Itäisessä Suomessa ei tuulipuistoja vielä juuri ole, minkä vuoksi reitit on suunniteltu ja testattu erityisen tarkasti. On hienoa päästä pian käynnistämään kuljetukset, sillä se tarkoittaa, että olemme askeleen lähempänä tuulipuiston valmistumista”, sanoo OX2:n projektipäällikkö Ville Häkkinen. 

Voimalakuljetukset voivat ajoittain hidastaa ja haitata muun liikenteen kulkua. Kuljetukset liikkuvat koko matkan alennettua nopeutta ja hetkellistä häiriötä voi aiheutua erityisesti kapeilla ja mutkaisilla tieosuuksilla sekä risteyksissä.  

Kuljetusten edessä ja takana liikkuu liikenteenohjausautot, jotka ohjaavat muuta liikennettä tarvittaessa. Muiden teillä liikkujien on hyvä tiedostaa, että saattueita ei saa itsenäisesti ohittaa, vaan liikenteenohjaus antaa luvan ohittaa sopivissa paikoissa. 

Ajantasaisin tieto erikoiskuljetuksista löytyy Fintrafficin liikennetiedotteista. Kuljetukset pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan ruuhka-aikojen ulkopuolella. 

Yhteensä reilut 145 megawattia käsittävän Niinimäen tuulipuiston rakennustyöt käynnistyivät loppuvuonna 2022. Tuulipuiston on määrä valmistua vuoden 2025 ensimmäisellä puoliskolla.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Ville Häkkinen, OX2 Suomi, +358 40 660 7117, ville.hakkinen@ox2.com

Liitteet

Linkit

OX2 kehittää, rakentaa ja myy suuren mittakaavan uusiutuvan energian ratkaisuja. Lisäksi OX2 hallinnoi valmiita tuuli- ja aurinkopuistoja. OX2:n hankekehitysportfolio koostuu yhtiön itse käynnistämistä sekä muilta toimijoilta hankituista, eri vaiheissa olevista maa- ja merituulivoimahankkeista, aurinkovoimahankkeista sekä energian varastointihankkeista. Yhtiö kehittää aktiivisesti myös muihin uusiutuvan energian teknologioihin, kuten vedyn tuotantoon, perustuvia hankkeita. OX2 toimii Euroopassa yhdellätoista markkina-alueella: Ruotsissa, Suomessa, Virossa, Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Kreikassa ja Ahvenanmaalla. Vuodesta 2023 yhtiö on toiminut myös Australiassa. Vuonna 2023 liikevaihto oli noin 7,8 miljardia kruunua. Yhtiöllä on noin 500 työntekijää ja sen pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. OX2 on noteerattu Nasdaq Tukholmassa vuodesta 2022 lähtien. www.ox2.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2 Finland

Suomen suurimman tuulipuistohankkeen kuljetukset käyntiin 15.5. – voimalaosia siirretään Kokkolasta Lestijärvelle ensi vuoden alkupuolelle saakka13.5.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2:n rakennuttaman Lestijärven tuulipuiston voimalakuljetukset alkavat keskiviikkona 15.5.2024. Reitti Kokkolan satamasta tuulipuistoon kulkee valtatie 13:sta, josta jatketaan Sillanpään risteyksestä Halsuan kautta Lestijärvelle. Kuljetukset voivat ajoittain haitata ja hidastaa muuta liikennettä.

Valtioneuvosto ei myöntänyt yhdellekään merituulivoiman hankekehittäjälle hyödyntämisoikeuksia talousvyöhykkeellä - OX2 tulee jatkamaan merituulivoiman hankekehitystä3.5.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto teki 2.5.2024 yleisistunnossaan kielteisen päätöksen (valtioneuvoston päätös TEM/2024/44) koskien kaikkia merituulivoiman rakentamiseen tähtääviä hyödyntämisoikeushakemuksia Suomen talousvyöhykkeellä. Kielteinen päätös koskee myös OX2:n Halla- ja Laine-merituulihankkeiden hyödyntämisoikeushakemuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye