Helsingin tapahtumasäätiö

The Tall Ships Races Helsinki 2024 alkaa torstaina - Tuomiokirkon kellojen soitto toivottaa alukset tervetulleeksi

Jaa

Euroopan suurin, maksuton perhetapahtuma, The Tall Ships Races, käynnistyy torstaina Helsingissä. 50 näyttävää purjealusta eri puolilta maailmaa saapuu kaupunkiin tapahtumakävijöiden iloksi. Tapahtuma-alue ulottuu Eteläsatamasta Halkolaiturille. 

Fryderyk Chopin on yksi tapahtumaan saapuvista A-luokan aluksista
Fryderyk Chopin on yksi tapahtumaan saapuvista A-luokan aluksista Sail Training International

Tapahtuma käynnistyy torstaina klo 12.00, kun Tuomiokirkon kellojen soitto toivottaa alukset miehistöineen tervetulleeksi. Alukset vastaavat tervehdykseen soittamalla omien alustensa kelloja ja torvia.

Lasten uutisten puistossa taikuutta, tanssia ja Vatsastapuhuja Sari Aalto

Tapahtuman aikana Katajanokan puistoalueella on Helsingin Sanomien kanssa yhteistyössä rakennettu Lasten uutisten puisto. Neljän päivän aikana lavalla nähdään Vatsastapuhuja Sari Aalto, Taikuri Kari ja useita muita esiintyjiä. Lisäksi Skidit Disko ja työpajat tarjoavat koettavaa lapsille ja lapsiperheille. 

Perjantaina 5.7. kaikkien alusten miehistöt kokoontuvat Senaatintorille, josta käynnistyy riehakas miehistöparaati. Paraati liikkuu klo 16.00 alkaen Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle päättyen Lasipalatsin aukiolle. Lasipalatsin aukiolla palkitaan miehistöjä eri katergorioissa. Monipuolinen ohjelmakattaus tarjoaa tapahtumapäivien aikana live-musiikkia sekä puheohjelmaa Itämerestä ja sen suojelusta. Perjantaina ja lauantaina 5.-6.7. Espan lavalla järjestetään Helsingin Nuorisopalvelujen Myötätuuli-klubi, jossa lavalla esiintyvät kaupungin omat, lahjakkaat artistit. 

Tapahtuma tehdään yhdessä vastuullisten kumppaneiden kanssa 

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina ovat Kia sekä Helsingin Sanomat. Kia tuo tapahtumaan vuoden tärkeimmän autouutuuden, Kia EV3, joka on nähtävillä kaikkina tapahtumapäivinä Katajanokalla Kian pisteellä. Yhteistyökumppanuuden myötä myös tapahtuman järjestelyt hoidetaan vastuullisesti ja päästöttömästi Kian sähköautoilla. 

The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtuma on vastuullinen ja maksuton yleisötapahtuma. Vastuullisuustyössä on sitouduttu saavutettavuuden ja turvallisuuden, nuorisotyön, ja vapaaehtoistyön sekä Itämeren suojelun ja ympäristövastuun kokonaisuuksiin. Tapahtuman hyväntekeväisyyskumppanina toimii John Nurmisen Säätiö. 

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Kian, Helsingin Sanomien ja John Nurmisen Säätiön lisäksi Red Events Restaurants, Ramirent, Stopteltat, Securitas, Helsingin Satama, Grano, Rajupaja, Lassila & Tikanoja, Fais Finland, Heku Group, Ingman sekä Sinebrychoff.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Fryderyk Chopin on yksi tapahtumaan saapuvista A-luokan aluksista
Fryderyk Chopin on yksi tapahtumaan saapuvista A-luokan aluksista
Lataa

Linkit

The Tall Ships Races Helsinki 2024

The Tall Ships Races on suurten purjelaivojen kilpailu ja Euroopan suurin, maksuton perhetapahtuma. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta. Tapahtuma tuo kaupunkiin useita kymmeniä näyttäviä purjealuksia miehistöineen, joiden ympärille yleisötapahtuma rakentuu. The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman järjestää Helsingin tapahtumasäätiö, joka vastaa Helsingin kaupungin tapahtumatuotannoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivä tarjoaa lähes 180 maksutonta tapahtumaa ympäri kaupunkia5.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan monipuolisella maksuttomalla ohjelmalla keskiviikkona 12. kesäkuuta. Kulttuurikeskuksissa on koettavissa live-keikkoja, teatteria, sirkusta ja paljon muita elämyksiä. Espan lavalla esiintyy outsider-taiteen tekijöitä ja Stadin slangi valitsee kuluvan vuoden Stadin kundin ja friidun. Lisäksi pormestari Juhana Vartiainen tarjoaa kaupungintalolla aamukahvit tuhannelle ensimmäiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye