Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Varsinais-Suomeen neljä uutta muovipakkausjätteen keräyspistettä

Jaa

Muovipakkauksia voi pian lajitella neljässä uudessa Rinki-ekopisteessä Varsinais-Suomessa. Muovipakkausjätteen keräys alkaa Laitilan Tokmannin, Jokioisten S-Marketin, Teijon Kyläkaupan sekä Pansion S-Marketin yhteydessä sijaitsevissa Rinki-ekopisteissä.

Rinki haluaa, että tulevaisuudessa kaikilla Rinki-ekopisteillä voi lajitella muovipakkauksia.
Rinki haluaa, että tulevaisuudessa kaikilla Rinki-ekopisteillä voi lajitella muovipakkauksia.

Muovipakkausten lajittelumahdollisuudet paranevat, kun Varsinais-Suomeen avataan tänä kesänä uusia muovipakkausjätteen keräyspisteitä. Uudet muovipakkauskeräykset tulevat Laitilan Tokmannin, Jokioisten S-Marketin, Teijon Kyläkaupan sekä Pansion S-Marketin yhteydessä sijaitseville Rinki-ekopisteille. Myöhemmin syksyllä Varsinais-Suomeen avataan vielä muutama muovinkeräyspiste lisää.

”Rinki pyrkii tekemään pakkausjätteen lajittelusta suomalaisille mahdollisimman helppoa. Keräyspisteiden sijoittaminen kauppojen yhteyteen helpottaa arkea, kun voi hoitaa kaksi asiaa yhdellä kertaa”, kommentoi Rinki-ekopisteistä vastaava operatiivinen johtaja Marko Turunen

Mitä Rinki-ekopisteelle voi tuoda? 

Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kodin pakkausjätettä: muovipakkausten lisäksi kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät useilla ekopisteillä paperia ja vaatteita.

Pakkausmateriaalien lajitteluohjeet löytyvät osoitteesta rinkiin.fi. Ohjeet ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa. 

Kaikki muut kuin pakkausjätteet, esimerkiksi huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. 

Lajittelu kannattaa – kun pakkaukset tuodaan Rinki-ekopisteeseen oikein lajiteltuna, materiaali saadaan kiertoon. Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sen ansiosta vähenee tarve käyttää täysin uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen. Kierrätetyistä muovipakkauksista voidaan tehdä esimerkiksi muovipusseja, kartonkipakkauksista monenlaisia hylsyjä, lasipakkauksista lasipulloja ja metallista polkupyörän runkoja. Jokainen kierrätetty pakkaus on tärkeä. 

Anna palautetta 

Asukkaiden palaute ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla. Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja sotkujen siivoaminen on myös kallista. 

Useista Rinki-ekopisteistä on saatavilla arviot tyhjennys- ja siivousajoista osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ajat ovat arvioita, joihin esimerkiksi pyhäpäivät ja muut poikkeukset voivat vaikuttaa. 

Jos ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, siitä kannattaa ilmoittaa heti. Jätteitä ei tule jättää maahan. 

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rinki haluaa, että tulevaisuudessa kaikilla Rinki-ekopisteillä voi lajitella muovipakkauksia.
Rinki haluaa, että tulevaisuudessa kaikilla Rinki-ekopisteillä voi lajitella muovipakkauksia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Täällä pakkausjätemäärät lähes tuplaantuvat kesäisin - Näillä ohjeilla kierrätys hoituu helposti myös mökillä11.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Mökkipaikkakuntien jätemäärät lisääntyvät kesäaikaan roimasti. Tämä näkyy myös Rinki-ekopisteillä. Eniten kierrättäväksi kerätyn pakkausjätteen määrä kasvoi viime vuonna kesäaikaan Puumalassa, Padasjoella ja Kustavissa. Näillä helpoilla ohjeilla muovi-, kartonki, lasi- ja metallipakkausten lajittelu käy kätevästi mökilläkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye