Skanska Oy

Skanska rakentaa Kokkolan uuden Sote-keskuksen

Jaa

Skanska ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue ovat sopineet Kokkolan uuden Sote-keskuksen uudisrakennuksen toteuttamisesta. Rakennustyöt käynnistyvät syyskuussa 2024, ja kohde valmistuu vuoden 2026 lopussa.

Ulkovisualisointi Mariankadulta.
Ulkovisualisointi Mariankadulta. Raami Arkkitehdit

Nelikerroksinen uudisrakennus sijoittuu Kokkolan sairaalakampukselle osoitteeseen Mariankatu 28. 14 427 bruttoneliöitä kattava sotekeskus tulee korvaamaan nykyisen terveyskeskusrakennuksen, joka sijaitsee samalla tontilla. Uusi rakennus yhdistyy sairaala-alueen vanhaan rakennuskantaan yhdyskäytävällä.

”Saamme vihdoin käyntiin kauan odotetun uudisrakennuksen rakentamisvaiheen, jonka myötä vanha käyttöikänsä päässä oleva terveyskeskusrakennus korvataan uudella. Rakennukseen tulee sijoittumaan vanhassa terveyskeskuksessa sijaitsevien toimintojen lisäksi laajalti Kanta-Kokkolan alueen sosiaali- ja perusterveydenhuollon palveluita, muun muassa lähes kaikki Kanta-Kokkolan hammashuoltopalvelut”, kertoo Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen tekninen johtaja Pekka Nevanperä.

”Olen tyytyväinen, että pääsemme toteuttamaan tätä sekä alueen asukkaille ja että meille rakentajille merkittävää hanketta. Rakennustyöt käynnistyvät alkusyksystä työmaan aitaamisella ja maanrakennustöillä. Pyrimme minimoimaan mahdolliset häiriöt alueella toimivalle terveydenhuollolle”, sanoo aluejohtaja Sakari Jämsä Skanskasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue, tekninen johtaja Pekka Nevanperä puh. 040 653 4307, pekka.nevanpera[at]soite.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Sakari Jämsä nimi, puh. 040 835 1330, sakari.jamsa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Kuvat

Ulkovisualisointi logistiikkapihasta
Ulkovisualisointi logistiikkapihasta
Lataa
Ulkovisualisointi Mariankadulta
Ulkovisualisointi Mariankadulta
Lataa
Ulkovisualisointi Terveystieltä
Ulkovisualisointi Terveystieltä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

NSDC-hanke vauhdittaa hiilineutraalien kaupunkien kehitystä13.6.2024 12:05:43 EEST | Tiedote

Skanska, KONE, Tietoevry, Granlund, Integrio, Synocus ja Tampereen yliopisto ovat käynnistäneet Nordic Superblocks as Decarbonization Catalysts (NSDC) -hankkeen. Hanke jatkuu vuoden 2025 loppuun saakka, ja se on saanut NextGenerationEU-rahoituksen Business Finlandin kautta. Hankkeella tuetaan Suomen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitetta, sillä NSDC:n tavoitteena on vauhdittaa siirtymää hiilineutraaleihin rakennuksiin ja asumiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye