Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistoon valittiin 2745 uutta opiskelijaa

Jaa

Jyväskylän yliopistoon hyväksyttiin kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän erillishaussa yhteensä 2745 uutta opiskelijaa. Lukuvuosi alkaa elokuun lopussa uusien opiskelijoiden orientaation merkeissä. Onnittelemme kaikkia valittuja! 

Kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän erillishaussa Jyväskylän yliopistoon valittiin yhteensä 2745 uutta opiskelijaa.
Kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän erillishaussa Jyväskylän yliopistoon valittiin yhteensä 2745 uutta opiskelijaa. Minna Karhunen Jyväskylän yliopisto

Kaikki toisessa yhteishaussa hakeneet saavat tiedon valinnan tuloksesta sähköpostitse tai postitse sekä Oma Opintopolku -palvelusta. Opiskelupaikan saaneiden on ilmoitettava 11.7. klo 15.00 mennessä, ottavatko he paikan vastaan. Varasijapaikkoja, mikäli niitä on, täytetään 6.8. asti. Tulevana syyslukukautena Jyväskylän yliopiston opetus alkaa 2.9. ja ensimmäisen vuoden opiskelijoiden orientaatioviikko käynnistyy 26.8.2024.

Jyväskylän yliopistoon haki kevään 2024 toisessa yhteishaussa yhteensä 18 714 hakijaa. Kandidaatti- ja maisteriohjelmien aloituspaikoista kohteittain vaihdellen 37–80 prosenttia oli varattu ensikertalaisille hakijoille. Kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin haki 15 390 hakijaa, joista ensisijaisia oli 4 181. Maisteriohjelmiin haki 3 363 hakijaa, näistä ensisijaisia oli 1 999. Nyt valittujen lisäksi syksyllä 2024 aloittaa englanninkielisissä maisteriohjelmissa 270 uutta opiskelijaa.

Avoimessa yliopistossa suoritettujen aikaisempien opintojen perusteella hyväksyttiin 147 sellaista hakijaa, jotka eivät tulleet hyväksytyiksi yhteishaun kautta. Suosituimmat avoimen väylän hakukohteista tänä keväänä olivat kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelma (106 hakijaa) ja psykologian kandidaatti- ja maisteriohjelma (66 hakijaa).

Täydennyshaku täyttämättä jääneisiin opiskelupaikkoihin 7.-12.8. 

Jyväskylän yliopisto avaa jälleen elokuussa täydennyshaun, jossa on haettavana kevään yhteishaussa täyttämättä jääneitä opiskelupaikkoja syksyllä alkaviin koulutuksiin. Täydennyshaussa olevat kandidaatti- ja maisteriohjelmat julkaistaan haun alkuun mennessä. Paikkoja tulee todennäköisesti tarjolle humanistisilta sekä matemaattis-luonnontieteellisiltä aloilta. Haku käynnistyy keskiviikkona 7.8. ja päättyy maanantaina 12.8. klo 15.00.  

Kauppatieteet, psykologia, luokanopettajan koulutus ja liikuntapedagogiikka hakijamäärältään suosituimpia  

Suosituimmaksi hakukohteeksi Jyväskylän yliopistossa nousi tällä kertaa kauppatieteiden ohjelma, johon pyrki 3 183 hakijaa. Muita hakijamäärältään suosittuja koulutuksia olivat psykologia (3 179 hakijaa), luokanopettajan koulutus (1 570 hakijaa) ja liikuntapedagogiikka (915 hakijaa). Absoluuttinen hakijamäärä kasvoi yli sadalla kauppatieteissä ja historiassa. Kovin kilpailu opiskelupaikasta käytiin liikuntabiologian hakukohteessa, johon tuli 32 hakemusta aloituspaikkaa kohden, sekä psykologiassa (30), liikunnan yhteiskuntatieteissä (26), kauppatieteissä (25) ja sosiaalityössä (24). Eniten ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohti keräsi turvallisuuden ja strategisen analyysin maisteriohjelma (14,1). 

Kokonaishakijamäärällä mitattuna Jyväskylän yliopisto sijoittui yhteishaussa viidenneksi suosituimmaksi yliopistoksi Turun, Tampereen, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen jälkeen. Myös ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Jyväskylän yliopisto tuli viidenneksi Helsingin, Tampereen, Turun ja Aalto-yliopiston jälkeen. Ensisijaisesti Jyväskylän yliopistosta opiskelupaikkaa tavoittelevia hakijoita oli yhteishaussa 6 295.

Lisätietoja

hakijamäärät ja hakijaneuvontaan liittyvät kysymykset

Maria Kotiranta
Suunnittelija
040 805 4926
maria.j.kotiranta@jyu.fi

Muita lisätietoja: viestinta@jyu.fi

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin3.7.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Jyväskylän Kesässä tarjolla puheenvuoroja empatiasta, filosofisia kävelyretkiä ja niittytalkoita1.7.2024 07:40:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän Kesän empatia-teemaisessa puheohjelmassa käsitellään asiantuntijoiden siivittämänä monilajisen empatian mahdollisuuksia, hoivan teknologisoitumisen vaaranpaikkoja sekä kurin merkitystä suomalaisessa koulutusjärjestelmässä. Festivaaliviikolla 3.–9.7. voi osallistua myös tiede- ja taidemaailmoja yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tulla aktiivisen kuuntelun ammattilaiseksi sekä oppia, kuinka omalle takapihalle voi muodostaa niityn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye