Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin uudet opiskelijat on valittu

Jaa

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä noin 2300 uutta opiskelijaa. Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa TAMK oli hakijamääräältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu.

Kaksi nauravaa nuorta naista seisoo vihreiden lehtien keskellä.
Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Konsta Leppänen

TAMKiin oli hakijoita kaikkiaan 16 374, joista ensisijaisia hakijoita 6507. Uusia tutkinto-opiskelijoita valittiin noin 1700, joten ensisijaisiin hakijoihin suhteutettuna noin joka neljäs hakija pääsee tavoittelemaansa koulutukseen. 

Elokuussa aloittavista opiskelijoista noin 1500 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja noin 300 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa valittiin opiskelijoita seitsemään englanninkieliseen Bachelor-ohjelmaan ja erillishaussa viiteen Master-ohjelmaan. Näissä aloittaa yhteensä noin 600 uutta opiskelijaa. TAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun valittiin noin 290 opiskelijaa. 

Opiskelupaikan vastaanottamisesta ilmoitettava 11.7.2024 mennessä   

Kaikki hakijat ovat saaneet kirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Tulokset ovat nähtävissä myös Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 11.7.2024 kello 15.00. Joissain hakukohteissa on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta.   

Uudet opiskelijat aloittavat elokuussa orientoivilla opinnoilla TAMKin kampuksilla ja tutustuvat samalla uuteen opiskeluympäristöönsä sekä opiskelukavereihinsa. 

Vaihtoehtoiset reitit TAMKiin    

TAMKiin voi hakea myös avoimen korkeakoulun opintojen perusteella avoimen väylän haussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaussa. Tämän kevään avoimen väylän haussa ja siirtohaussa valittiin yhteensä noin 250 opiskelijaa. 

Ilmoittautuminen syksyllä käynnistyviin avoimen AMKin polkuopintoihin on 1.8.–2.8.2024. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on 28.8.–11.9.2024. TAMKilla on syksyn haussa 12 hakukohdetta viidellä koulutusalalla ja yhteensä noin 600 aloituspaikkaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKissa juhlitaan valmistuneita 31.5.: ”Rohkeus innostua uusista mahdollisuuksista on menestyksen avain”29.5.2024 15:38:05 EEST | Kutsu

Tampereen ammattikorkeakoulusta kevätlukukaudella valmistuvien juhlaa vietetään perjantaina 31.5.2024 kello 10 pääkampuksen auditoriossa. Lukukauden aikana 696 opiskelijaa suoritti ammattikorkeakoulututkinnon ja 78 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Juhlan alumnipuhuja, Tampere-talon liiketoimintajohtaja Tanja Järvensivu rohkaisee valmistuvia olemaan ylpeitä tutkinnostaan ja kehittämään osaamistaan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye