VertaaEnsin.fi

Selvitys: Näin halvalla sähkösopimuksen saa nyt

Jaa

VertaaEnsin.fi:n sähkövertailun tilastojen mukaan erot sähkötarjousten välillä ovat supistuneet merkittävästi toisella vuosineljänneksellä. Pörssisähkö on ollut keskihinnaltaan edullista.

Sähkön myyntihinnat määräaikaisissa sopimuksissa keväällä 2024

VertaaEnsin.fi-palvelun sähkömarkkinakatsauksen mukaan kiinteähintaiset ja määräaikaiset sähkösopimukset olivat suomalaisten suosituin sopimustyyppi tammi–kesäkuussa 2024. Kiinteähintaiset sähkösopimukset olivat keväällä halvimmillaan yli kahteen vuoteen, mutta toukokuusta alkaen näiden sopimusten hinnat ovat olleet nousussa.   

Tilastot osoittavat, että erot edullisimpien ja kalleimpien määräaikaisten tarjousten välillä ovat supistuneet merkittävästi toisella vuosineljänneksellä. Kaikkien tarjousten energian keskihinta on tällä hetkellä noin 9 senttiä kilowattitunnilta. Kuukausittaiset perusmaksut vaihtelevat sopimustyypistä riippumatta noin 2,90 eurosta 5,90 euroon kuukaudessa. 

–  Kotitalouksissa, joiden sähkönkulutus on pientä, kannattaa valita sähkösopimus mahdollisimman pienellä perusmaksulla – oli sitten kyseessä kiinteähintainen tai pörssisidonnainen sopimus. Perusmaksun vaikutus sähkölaskuun on usein korkeampi kuin muutaman sentin kymmenesosan ero sähköenergian hinnassa, kertoo VertaaEnsin.fi:n sähkövertailun toimitusjohtaja Ilmari Ollila.

null
Pörssisähkön keskihinnat kuukausittain 2022–2024 | Nordpool

Satunnaisista hintapiikeistä huolimatta pörssisähkö oli keskimäärin edullista toisella vuosineljänneksellä. VertaaEnsin.fi-palvelun kautta tehdyistä sähkösopimuksista 37 prosenttia oli huhti-kesäkuussa pörssisidonnaisia. Pörssisähkösopimusten osuus tilauksista kasvoi kaikissa ikäryhmissä ja kulutusluokissa.

Pörssisähkön käyttäjä voi säästää ajoittamalla kulutuksensa. LUT-yliopiston tuoreen tutkimuksen valossa monet suomalaiset ovat oppineet hyödyntämään sähköpörssin tuntihintojen vaihtelua. Lisäksi pörssisähkön käyttäjillä sähkönkulutus oli lähes viisi prosenttia pienempi kuin kiinteähintaisen sähkösopimuksen tehneillä asiakkailla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sähkön myyntihinnat määräaikaisissa sopimuksissa keväällä 2024
Lataa
Pörssisähkön keskihinnat kuukausittain 2022–2024 | Nordpool
Pörssisähkön keskihinnat kuukausittain 2022–2024 | Nordpool
Lataa

Tietoa julkaisijasta:

VertaaEnsin.fi on taloustuotteiden vertailuun erikoistunut verkkopalvelu. Missiomme on auttaa kuluttajia tekemään fiksuja ja tietoisia päätöksiä talousasioissa. Vuosittain yli 1,5 miljoonaa suomalaista kuluttajaa käyttää vertailupalveluamme edullisempien sähkösopimusten ja lainojen löytämiseen täysin ilmaiseksi.

Olemme osa kansainvälistä Samlino-konsernia, joka auttaa vertailemaan ja valitsemaan itselleen sopivimmat taloustuotteet viidellä markkina-alueella Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Paljonko maksaa vihreä sähkösopimus ja puhtaampi omatunto kesäkuussa 2024?19.6.2024 06:17:00 EEST | Tiedote

Onko vihreä sähkö ylellisyystuote? VertaaEnsin.fi-palvelu vertaili sähköyhtiöiden vihreitä eli uusiutuvilla energialähteillä tuotettuja ja alkuperätakuin varmennettuja sähkötuotteita. Vihreää sähköä myydään tyypillisesti premium-hintaan tai lisäpalveluna. Osa yhtiöistä tarjoaa Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimia EKOenergia-ympäristömerkillä varustettuja tuotteita, jotka täyttävät ympäristöjärjestöjen hyväksymät vastuullisuuskriteerit ja edistävät ilmastotoimia.

Lainanhakijan profiili: Ketkä hakevat ja ketkä saavat vakuudetonta lainaa?13.6.2024 06:17:00 EEST | Tiedote

VertaaEnsin.fi-vertailupalvelu on analysoinut yli 100 000 vakuudetonta lainaa kilpailuttaneen suomalaisen hakemusta. Tilastojen valossa tyypillinen lainanhakija on 31–40-vuotias sinkkumies, joka haluaa vakauttaa talouttaan yhdistämällä aiempia kulutusluottoja yhdeksi edullisemmaksi velaksi. Peräti 70 prosenttia lainahakijoista ansaitsee alle palkka- ja palkkiotulojen mediaanin, joka oli 3 188 euroa huhtikuussa 2024. Lainaa saaneiden profiili poikkeaa lainanhakijasta merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye