Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uudessakaupungissa Kalannin keskustassa Pankkitie suljetaan rakennustöiden vuoksi – liikenne siirretään kiertotielle 12. heinäkuuta

Jaa

Uudenkaupungin kaupunki rakennuttaa yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa Kalannin keskustassa Pankkitien ja Pruukintien kohdan parannushanketta. Pankkitiellä kulku välillä kantatie 43 ja Mannersuontie katkaistaan rakentamistöiden ajaksi, ja liikenne ohjataan kiertotielle. Kiertotie kantatie 43:lta Pankkitielle kulkee Valintien ja Mannersuontien kautta.

Karttakuva liikennejärjestelyistä.
Pankkitie suljetaan kantatien 43 ja Mannersuontien väliseltä osuudelta rakennustöiden vuoksi. Karttakuva havainnollistaa liikennejärjestelyjä.

Kantatieltä kääntyminen ja Vehmaantieltä suoraan ajaminen Pankkitielle on kielletty liikennekatkon aikana, ja liikenne on opastettu kiertotielle. Katkolla on vaikutusta myös jalankulku- ja pyöräilyliikenteen reitteihin. Reitit on opastettu kohteessa. Kulku työalueen kohdalla oleville kiinteistöille on sallittu Pankkitien suunnasta.

Liikennekatko alkaa 12. heinäkuuta, ja se kestää kolme viikkoa.

Hankkeessa Pankkitielle ja Pruukintielle (maantie 12487) toteutetaan kuntoonpanotöitä välillä kantatie 43 ja Lehtolankuja. Rakennustyöt saadaan valmiiksi syksyn 2024 aikana. Hankkeen valmistumisen jälkeen maantie muuttuu kaduksi asemakaavassa osoitetun katualueen mukaisesti, ja katu siirtyy kaupungin haltuun. Lisäksi valtion omistuksessa oleva tievalaistus luovutetaan kaupungille.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.  

Lisätietoja                          

  • Uudenkaupungin kaupunki: työpäällikkö Mikko Jalonen, p. 044 350 2281 (paikalla viikosta 32 eteenpäin)
  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843
  • Destia Oy: työnjohtaja Petteri Vesalainen p. 040 526 4665
  • Destia Oy: työmaapäällikkö Ville Vahala p. 040 184 2463

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye