Helsingin tapahtumasäätiö

Tall Ships Races Helsinki täytti keskustan

Jaa

Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtumaa vietettiin Helsingissä 4.-7.7.2024. Tapahtuma toi kaupungin keskustan satamiin 50 suurta purjelaivaa kolmestatoista eri maasta. Laivojen mukana Helsinkiin saapui yli tuhat miehistön jäsentä.

Crew Parade alkoi miehistöjen yhteiskuvalla Tuomikirkon portailta.
Crew Parade alkoi miehistöjen yhteiskuvalla Tuomikirkon portailta. Toni Panula

Itämerellä joka neljäs vuosi järjestettävä nuorisopurjehdustapahtuma keräsi neljän päivän aikana yli 400 000 kävijää Helsingin keskustaan. Luku pohjaa tekniseen laskentaan, jossa hyödynnettiin sekä lidar-skannausta että älykameroita.

“Yleisöä oli todella mukavasti ja tunnelma pysyi hyvänä koko tapahtuman ajan. Alueella oli täyttä, mutta ruuhkilta vältyttiin. Tall Ships Races oli myös kävijäkokemuksena kokonaisuudessaan onnistunut, eikä mitään järjestyshäiriöitä ilmennyt tapahtumapäiviin liittyen”, toteaa tapahtuman projektipäällikkö Marianne Saukkonen.

Tapahtumasta tehdään mobiililiittymien paikannukseen perustuva elinvoimatarkastelu, joka valmistuu elokuun aikana. Tarkastelun avulla saadaan selville, kuinka paljon enemmän asiointikäyntejä tapahtuma-alueella oli aikaisempien vuosien samaan viikonloppuun verrattuna.

Tapahtumaviikonloppu täytti keskeiset tavoitteensa

Helsingin kaupungin tavoitteena oli Tall Ships Racesin taustaorganisaation Sail Training Internationalin tavoin edistää Itämeren suojelua ja nuorisotyötä. Kestävästi toteutetun tapahtuman toivottiin tuottavan iloa kaupunkilaisille ja vierailijoille. Lisäksi sen toivottiin vahvistavan keskustan elävyyttä sekä Helsingin merellistä mielikuvaa ja palvelutarjontaa.

Alustavien arvioiden mukaan tavoitteissa onnistuttiin hyvin, minkä lisäksi tarkempaa tietoa tapahtuman kävijätyytyväisyydestä on kerätty kävijäkyselyllä.

Elokuussa julkaistavan elinvoimatarkastelun lisäksi Helsingin kaupunki tulee tarkemmin arvioimaan Tall Ships Racesin tavoitteiden toteutumista, tapahtumasta saatuja oppeja ja taloudellista vaikuttavuutta myöhemmin tänä vuonna.

”Helsingille oli ilo saada suuret purjealukset jälleen kaupunkilaisten ja vierailijoiden ihailtavaksi. Keskeinen ja historiallisesti upea tapahtumapaikka kruunasi tämän uljaan ja kävijöillensä ja erityisesti nuorille purjehtijoille ikimuistoisen tapahtuman. Meille oli suuri kunnia toimia jälleen Tall Ships Racesin isäntäsatamana," toteaa Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström.

Tapahtumakävijät ja yhteistyökumppanit mukana Itämeren suojelussa

The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman tuottaa Helsingin tapahtumasäätiö, joka vastaa Helsingin kaupungin tapahtumatuotannoista. Helsingin kaupunki toimii tapahtuman isäntäsatamana, houkutteli suurtapahtuman Helsinkiin sekä valmisteli ja toteutti kokonaisuutta monen eri tiimin voimin yhdessä viranomaisten kanssa.

Tapahtuman hyväntekeväisyyskumppanina toimi John Nurmisen Säätiö. Nuorisopurjehduksen lisäksi Itämeren tilasta ja sen suojelusta kertominen oli yksi tapahtuman tavoitteista.

”John Nurmisen Säätiö haluaa lämpimästi kiittää Helsingin Tapahtumasäätiötä ja muita kumppaneita sekä kaikkia purjelaivoja miehistöineen upeasta yhteistyöstä. Tapahtuman hyväntekeväisyyskumppanina meillä oli mahdollisuus tavoittaa suuri joukko tapahtumasta kiinnostuneita kansalaisia, Itämeren ystäviä ja merenkävijöitä. Haluamme kiittää kaikkia tapahtuman yhteydessä Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi lahjoittaneita”, sanoo Ari Rytkönen, yritysvarainhankinnan päällikkö John Nurmisen Säätiöstä.

Tapahtuman muita yhteistyökumppaneita olivat Kia, Helsingin Sanomat, Red Events Restaurants, Ramirent, Stopteltat, Securitas, Helsingin Satama, Grano, Rajupaja, Lassila & Tikanoja, Fais Finland, Heku Group, Ingman sekä Sinebrychoff.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Crew Parade alkoi miehistöjen yhteiskuvalla Tuomikirkon portailta.
Crew Parade alkoi miehistöjen yhteiskuvalla Tuomikirkon portailta.
Lataa
50 purjelaivaa kiinnosti yleisöä.
50 purjelaivaa kiinnosti yleisöä.
Lataa
Tapahtuma-alue ulottui Eteläsatamasta Halkolaiturille asti
Tapahtuma-alue ulottui Eteläsatamasta Halkolaiturille asti
Lataa
Ecuadorilainen Guayas tunnelmavalaistuksessa.
Ecuadorilainen Guayas tunnelmavalaistuksessa.
Lataa

Linkit

The Tall Ships Races on suurten purjelaivojen kilpailu ja Euroopan suurin, maksuton perhetapahtuma. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta. Tapahtuma tuo kaupunkiin useita kymmeniä näyttäviä purjealuksia miehistöineen, joiden ympärille yleisötapahtuma rakentuu. The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman järjesti Helsingin tapahtumasäätiö, joka vastaa Helsingin kaupungin tapahtumatuotannoista.

John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa. Säätiö on myös palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Vahvistamme ihmisen suhdetta mereen. Työtä ohjaavat tulokset ja vaikuttavuus. Säätiön toimintaa rahoitetaan pääosin lahjoituksilla ja avustuksilla. www.johnnurmisensaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivä tarjoaa lähes 180 maksutonta tapahtumaa ympäri kaupunkia5.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan monipuolisella maksuttomalla ohjelmalla keskiviikkona 12. kesäkuuta. Kulttuurikeskuksissa on koettavissa live-keikkoja, teatteria, sirkusta ja paljon muita elämyksiä. Espan lavalla esiintyy outsider-taiteen tekijöitä ja Stadin slangi valitsee kuluvan vuoden Stadin kundin ja friidun. Lisäksi pormestari Juhana Vartiainen tarjoaa kaupungintalolla aamukahvit tuhannelle ensimmäiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye