Simon Fujiwaran näyttelyyn ehtii vielä – Kansallisgallerian kokoelmiin hankittiin yleisön suosioon nousseesta näyttelystä 14-osainen teos
Yleisöä ihastuttaneen Simon Fujiwaran näyttelyn ehtii nähdä Kiasmassa vielä 13.10.2024 saakka. Näyttelystä hankittiin Kansallisgallerian kokoelmiin 14-osainen teos, jossa taiteilijan luoma sarjakuvakarhu Who avaa uudenlaisia tulkintoja suomalaiseen kulttuuriin ja taiteeseen. Teos hankittiin Kiasma Tukisäätiön tuella.
Kansallisgallerian kokoelmiin hankittu A Finland for Who? on osa Simon Fujiwaran tuoreinta projektia, jossa taiteilija pohtii identiteettiä piirroskarhu Whon avulla. Wholla ei ole sukupuolta, seksuaalisuutta tai kansallisuutta, ja sen supervoima on kyky muuntautua miksi tahansa esineeksi, ihmiseksi tai vaikkapa taiteen tyylilajiksi. Suomi-teoksen osissa sarjakuvakarhu hyppää kaskenpoltosta muun muassa Tom of Finlandin maailmaan, ottaa hahmokseen yhden Verner Thomén kylpevistä pojista ja kokeilee suomalaisen designin muotoja.
Fujiwaran Pieni maailma -näyttely on noussut yleisön suosioon ja kerännyt runsaasti kehuja kävijöiltä. Näyttely on esillä Kiasmassa 13.10.2024 saakka.
Nykytaide Kansallisgallerian kokoelmissa
Kiasman tehtäviin kuuluu paitsi esittää nykytaidetta myös kerätä ja tutkia sitä. Kiasman hankkimat teokset ovat osa Kansallisgallerian kokoelmia ja siten tärkeä osa suomalaista kulttuuriperintöä. Kansallisgallerian kokoelmaan kuuluu tällä hetkellä noin 8800 nykytaiteen teosta lähes tuhannelta taiteilijalta. Kokoelmaan hankitaan vuosittain noin 60–100 uutta teosta.
Kiasma Tukisäätiö on itsenäinen säätiö, joka tukee Kiasmaa teos- ja rahalahjoituksin. Ennen tätä lahjoitusta Kiasma Tukisäätiö on lahjoittanut Kiasmalle kymmenen teosta Kansallisgallerian kokoelmaan liitettäväksi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kiasman viestintä:
Piia Laita, viestintäpäällikkö, 0294 500 507, piia.laita@kiasma.fi
Kiira Koskela, tiedottaja, 050 47 86 861, kiira.koskela@kiasma.fi
Kuvat
Linkit
Kansallisgalleria on kuvataiteen valtakunnallinen museo. Se ylläpitää kolmea Suomen tunnetuimmista museoista, jotka ovat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Lisäksi se hallinnoi kansallista taidekokoelmaa sekä siihen liittyvää arkistoa, rakentaa kulttuuriperintöä ja edistää taiteellista sivistystä. www.kansallisgalleria.fi
Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2
00100 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta KIASMA
Kiasma vastaanottaa merkittävän lahjoituksen: Yli 50 nuorten taiteilijoiden teosta osaksi Kansallisgallerian kokoelmaa19.6.2024 12:02:00 EEST | Tiedote
Kansan Sivistysrahaston Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on kartuttanut taidekokoelmaansa vuosittain Kuvataideakatemian lopputyönäyttelystä ostetuilla teoksilla. Kokoelmaan kuuluu yli 50 teosta, jotka rahasto lahjoittaa nyt Kiasmaan osaksi Kansallisgallerian kokoelmaa.
Kiasman uusi museonjohtaja Kiira Miesmaa: Kestävä kehitys ja ilmaisunvapaus tulevaisuuden taidemuseoiden suurimmat haasteet11.6.2024 10:10:45 EEST | Tiedote
Yksi suurimmista haasteista tulevaisuuden taidemuseoille on kestävä kehitys ja ilmastonmuutos, näkee Kiasman uusi museonjohtaja Kiira Miesmaa. Toinen aikamme haaste on hänen mielestään niin taiteilijoiden kuin taidemuseoiden ilmaisunvapaus. Miesmaa aloitti tehtävänsä Nykytaiteen museo Kiasman museonjohtajana kesäkuun alussa.
Nina Beier visar på pinsamheter med våra vardagliga föremål och seder21.3.2024 09:38:00 EET | Tiedote
Då ett föremåls status stiger eller sjunker i samhället väcks konstnären Nina Beiers intresse. Det kan handla om en handrullad cigarr eller ett vintagehandfat vars färger på sin tid fick imperialistiska namn som Indian ivory eller Bali brown. I sina skulpturer drar Beier paralleller mellan olika föremål och material som får nya innebörder i sina nya kontexter; i verket Plug (2018) sticker till exempel en tjock cigarr upp ur avloppet i ett handfat. Beiers utställning Delar öppnar på Kiasma den 22 mars.
Taiteilija Nina Beier osoittaa kiusallisuuksia, joita arkisiin esineisiin ja tapoihimme sisältyy21.3.2024 09:38:00 EET | Tiedote
Kun esineen arvostus yhteiskunnassa nousee tai laskee, taiteilija Nina Beierin kiinnostus herää. Kyseessä voi olla vaikkapa käsin kääritty sikari tai vintage-lavuaari, joiden väreille annettiin aikanaan imperialistisia nimiä, kuten Indian ivory tai Bali brown. Veistoksissaan Beier rinnastaa esineitä ja materiaaleja toisiinsa. Uusissa asiayhteyksissä ne saavat jälleen uusia merkityksiä; esimerkiksi teoksessa Plug (2018) paksu sikari sojottaa pastellisen pesualtaan viemäriaukosta. Beierin Osat-niminen näyttely avautuu Kiasmassa perjantaina 22. maaliskuuta.
Nina Beier points to unsettling aspects of everyday objects and habits21.3.2024 09:38:00 EET | Press release
When society’s appreciation for an object rises or falls, the artist Nina Beier gets interested. It might be a hand-rolled cigar or a vintage sink, its colour once given an imperialist name, such as “Indian ivory” or “Bali brown”. Her sculptures juxtapose objects and materials. In their new contexts they again take on new meanings, for example, in Plug (2018) a thick cigar protrudes out of the drain hole beneath a pastel-toned sink. Beier’s Parts exhibition opens at Kiasma on 22 March.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme