Kutsu medialle: elintarvikealan talouskatsaus ja raaka-ainetuotannon merkitys elintarviketeollisuudelle
Miltä näyttää syksyn sato ja millainen raaka-aineen merkitys on elintarvikealan yrityksille?Miten satonäkymät voivat vaikuttaa suomalaisten aamupalapöytään? Millaiset ovat elintarvikealan näkymät vuosina 2024 ja 2025? Entä millainen kauramahti Suomi oikein on?
Tervetuloa kuulolle Elintarviketeollisuusliiton mediatilaisuuteen, jossa käydään läpi ruoka-alan näkymiä ja pureudutaan erityisesti ajankohtaisiin satonäkymiin ja niiden vaikutuksiin.
Aika: tiistai 10.9.2024, klo 9.00–10.00
Paikka: Tilaisuus järjestetään Teamsissä
Ohjelma:
- Talouskatsaus: elintarvikeyritysten näkymät vuoteen 2024–2025, ekonomisti Bate Ismail Elintarviketeollisuusliitto.
- Satokauden näkymät ja raaka-aineen merkitys elintarvikealan yrityksille, erityisasiantuntija Mari Raininko Elintarviketeollisuusliitto.
lmoittautumiset 9.9. klo 15 mennessä: suvi.rinta-kiikka@etl.fi
Tervetuloa linjoille!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Elintarviketeollisuus elpyy pienin askelin10.9.2024 09:00:00 EEST | Tiedote
Elintarvikealan tilanne on vakautunut ja alan näkymät ovat hieman edellisvuosia valoisammat. Tuotannon määrä kääntyi hentoon kasvuun ja osalla yrityksistä myös kustannustaakka on helpottanut. Raaka-ainekustannusten erisuuntainen kehitys näkyy suomalaisten aamupalapöydässä asti.
Kutsu medialle: elintarvikealan talouskatsaus ja raaka-ainetuotannon merkitys elintarviketeollisuudelle9.9.2024 07:55:00 EEST | Kutsu
Miltä näyttää syksyn sato ja millainen raaka-aineen merkitys on elintarvikealan yrityksille?Miten satonäkymät voivat vaikuttaa suomalaisten aamupalapöytään? Millaiset ovat elintarvikealan näkymät vuosina 2024 ja 2025? Entä millainen kauramahti Suomi oikein on?
Annika Alasaukko-oja työmarkkina-asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon6.9.2024 09:57:22 EEST | Tiedote
Oikeustieteen maisteri (OTM) Annika Alasaukko-oja aloittaa Elintarviketeollisuusliitossa työmarkkina-asiantuntijana 9.9. Tehtävä on määräaikainen. Hänen tehtäviinsä kuuluvat muun muassa jäsenyritysten työsuhdeneuvonta ja kouluttaminen työoikeudellisissa asioissa sekä työelämään liittyvien asioiden kehittäminen. Annikalla on aiempaa työkokemusta harjoittelijana Asianajotoimisto Hannes Snellmanilta, työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Teknologiateollisuus ry:stä. Työmarkkina-asiantuntija Miska Linna jää perhevapaalle 23.9.
Ruokiin ja juomiin kohdistuvat haittaverot kumottava4.9.2024 10:16:29 EEST | Tiedote
Hallituksen päätökset veronkorotuksista näivettävät ruoka-alan kasvua ja investointeja. Budjettiriihessä päätettiin viedä eteenpäin kehysriihessä linjattuja ruokiin ja juomiin kohdistuvia veronkorotuksia, vaikka Suomi on jo nyt ruuan ja juoman himoverottaja.
Elintarvikeala esittäytyy nuorille maailman suurimmassa etäTETissä3.9.2024 09:00:00 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto ja sen jäsenyritykset Atria, Fazer, Olvi, Saarioinen ja Valio ovat mukana 4.–8.11.2024 järjestettävässä etäTETissä. Virtuaalinen etäTET tarjoaa ruoka- ja juoma-alalle uudenlaisen tavan kertoa alan erilaisista töistä ja alalla tarvittavasta osaamisesta yläkouluikäisille nuorille, jotka pohtivat opintovalintojaan ja oman työelämänsä suuntaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme