Nuorten hyvinvointipalvelu Zekki saa jälleen kansainvälistä tunnustusta
Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kehittämä digitaalinen itsearviointipalvelu Zekki on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Euroopan komission Social Innovation+ Initiative on nostanut Zekin yhtenä merkittävistä eurooppalaisista innovaatioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan tavan arvioida omaa tilannettaan sekä löytää itselle sopivia tukipalveluita.
Zekki edustaa Suomea Social Innovation Forum 2024 -tapahtumassa lokakuussa Brysselissä, jossa esitellään eurooppalaisia sosiaalisia innovaatioita. Tapahtumaan oli ehdolla 69 ehdokasta 19:sta eri EU-maasta. Zekki on yksi viidestä esiteltävästä innovaatiosta.
– Zekki on myös kansainväliseen kontekstiin helposti skaalattava palvelu. Euroopassa nuorten ongelmat ovat samoja kuin Suomessa, kertoo Zekin kehittämisessä keskeisessä roolissa toimiva Diakin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Reija Paananen.
Zekki on saanut tunnustusta niin Suomessa kuin kansainvälisesti ja se on voittanut muun muassa Euroopan innovaationeuvoston myöntämän Euroopan parhaan sosiaalisen innovaation palkinnon vuonna 2021. Zekki on palkittu myös Tervesos-palkinnolla vuonna 2022 ja Hyvä käytäntö-palkinnolla vuonna 2023.
Zekki tuo avun nuoren omilla ehdoilla ja helposti
Zekki-digipalvelun kehittämisessä on korostettu nuorilähtöisyyttä sekä helppokäyttöisyyttä. Paananen jatkaa palvelun taustalla olevasta tarpeesta:
– Zekki sai alkunsa nuorten tarpeesta saada helposti tietoa omaan tilanteeseen sopivista, helposti saavutettavista ja luotettavista tukipalveluista. Se pohjautuu Diakin kehittämään tutkimus- ja asiantuntijatietoon perustuvaan 3X10D®-elämäntilannemittariin, jolla voi helposti arvioida omaa hyvinvointiaan ja siihen liittyviä tekijöitä.
Zekki auttaa nuorta vastaamaan kysymykseen “Miten sulla menee?”
Zekki -digipalvelu on nuorille suunnattu itsearviointityökalu, joka kannustaa pohtimaan omaa hyvinvointia ja ohjaa maksuttomiin matalan kynnyksen palveluihin. Zekki lisää nuoren tietoisuutta tarjolla olevista tukipalveluista ja madaltaa tuen hakemisen ja saamisen kynnystä vahvistaa turvallisuuden tunnetta.
Zekki tuottaa myös tietoa suomalaisten nuorten hyvinvoinnista. Palvelun keräämään tietoon perustuva Zekki Suomi -tilannekuva julkaistaan kahdesti vuodessa ja se tarjoaa ajantasaisen katsauksen nuorten hyvinvointiin ja tuen tarpeisiin. Viimeisin tilannekuva korostaa tarvetta jatkuvalle tuelle erityisesti nuorten itsetunnon ja vaikeuksien voittamisen alueilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Reija Paananentutkimus- ja kehittämispäällikkö, dosenttiDiakonia-ammattikorkeakoulun DiakHub
Puh:050 5920246reija.paananen@diak.fiPäivi SipolaprojektipäällikköDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 598 1509paivi.sipola@diak.fiLiisa Vallinviestinnän asiantuntijaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 321 9234liisa.vallin@diak.fiLinkit
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diak on sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkausalaan keskittynyt kohtaamisen korkeakoulu. Osaamisemme kohdistuu sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Teemme sosiaalista innovointia ihmisen puolella. Olemme ihmisyyden asiantuntijoita, joita ajaa halu rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille. Teemme tuloksellisesti jatkuvaa kehitystyötä, jotta maailma olisi kaikille hyvä. Uskomme ihmiseen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakin kehittämä ZekkiPro palkittiin parhaana innovaationa Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivässä7.11.2024 15:26:00 EET | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä ZekkiPro-digipalvelu palkittiin Innokylän Leijonan luolassa parhaana innovaationa. Raati arvosti erityisesti ZekkiPron selkeyttä, skaalautuvuutta ja vaikuttavuutta hyvinvointityön tukemisessa. ZekkiPro tarjoaa sote-organisaatioille luotettavan työkalun hyvinvoinnin mittaamiseen ja palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen.
Diakonian näkökulmaa tarvitaan yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun9.10.2024 09:15:00 EEST | Tiedote
Diakonian ammattilaiset kohtaavat työssään kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Siksi diakonian näkökulmaa tulisi kuulla yhteiskunnallisessa keskustelussa. Diakissa kehitetään laaja-alaista diakoniaa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.
Yhteishaku päättyi – Diakin Porin-kampuksen sosionomikoulutus veti hyvin hakijoita12.9.2024 10:59:16 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 11.9.2024. Diakissa oli tarjolla 425 aloituspaikkaa, joista 65 Porissa järjestettäviin sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin.
Yhteishaku päättyi – Diakin Oulun-kampuksen sosionomikoulutus veti hyvin hakijoita12.9.2024 10:53:57 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 11.9.2024. Diakissa oli tarjolla 425 aloituspaikkaa, joista 110 Oulussa järjestettäviin koulutuksiin.
Syksyn yhteishaku on päättynyt – Diakin AMK-koulutuksille riittää kysyntää12.9.2024 10:50:05 EEST | Tiedote
Syksyn korkeakoulujen yhteishaku päättyi 11.9.2024. Diakissa oli tarjolla 425 aloituspaikkaa AMK-koulutuksiin Helsingissä, Porissa, Oulussa ja verkossa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme