Turo Uskali nimitetty Jyväskylän yliopiston journalistiikan professoriksi
Turo Uskali nimetty Jyväskylän yliopiston journalistiikan professoriksi 1.8.2024 alkaen. Uskali on ollut keskeinen vaikuttaja yliopiston journalistiikan koulutusohjelmissa sekä innovaatiojournalismin tutkimuksessa. Hän johtaa useita tutkimushankkeita ja on työskennellyt vierailevana tutkijana Stanfordin ja Oxfordin yliopistoissa sekä Bergenin yliopistossa.
Turo Uskali on työskennellyt vuodesta 2019 journalistiikan apulaisprofessorina. Hän on ollut vuodesta 2015 lähtien vastuussa journalistiikan kandidaatti- ja maisterinkoulutusohjelmista. Journalistiikan koulutusohjelma perustettiin Jyväskylän yliopistoon vuonna 1987.
"Journalistiikka kuuluu hakijamääriltään Jyväskylän yliopiston suosituimpiin koulutusohjelmiin. Yliopistollinen toimittajakoulutus antaa monipuolisen tiedollisen ja taidollisen perustan vaativiin media- ja viestintäalan töihin. Valmistuneiden työllistyminen on koko ajan ollut erinomaista. Viime vuosina journalistiikan aloituspaikkoja on lisätty media-alan yritysten ja myös yliopiston toiveesta", kertoo Uskali.
Tutkimuksessaan ja opetuksessaan Uskali on keskittynyt muun muassa journalismin innovaatioihin sekä ulkomaanjournalismiin. Esimerkiksi innovaatiojournalismin, datajournalismin, drooni- ja satelliittijournalismin sekä immersiivisen journalismin (virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden hyödyntäminen journalismissa) tutkimuksessa ja opetuksessa hän on ollut kansainvälisestikin edelläkävijä.
Uskali on työskennellyt vierailevana tutkijana Stanfordin ja Oxfordin yliopistoissa sekä osa-aikaisena apulaisprofessorina Bergenin yliopistossa Norjassa.
Parhaillaan Uskali johtaa muun muassa Helsingin Sanomain Säätiön rahoittamaa sotajournalismin tutkimusta Venäjän–Ukrainan sotaan liittyen sekä tutkii Yleisradion digitaalista transformaatiota vuosina 1996–2026 osana neljän yliopiston yhteistä Yle100-historiahanketta.
Uskali on myös perustanut journalismin tutkimuksen kansainvälisen uutispalvelun Journalism Research Newsin. Lisäksi hän on media- ja viestintätieteiden edustajana Julkaisufoorumin arviointipaneelissa, jonka tehtävänä on vuosittain seurata sosiaalitieteiden, media- ja viestintätieteiden sekä muiden yhteiskuntatieteiden tieteellisten julkaisujen laatua.
Ennen akateemista uraansa Uskali teki käytännön journalistista työtä muun muassa Satakunnan Kansassa, Aamulehdessä, Helsingin Sanomissa, Yleisradion TV-uutisissa ja Taloussanomissa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Reetta KalliolaViestinnän asiantuntija, Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta
Puh:+358504335652reetta.j.kalliola@jyu.fiJyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Tutkimus paljastaa, miten aivot käsittelevät musiikillisia rajoja ja miten muusikkous vaikuttaa prosessointiin2.10.2024 13:11:30 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat saaneet uutta tietoa siitä, miten aivot käsittelevät musiikillisia rajoja eli kohtia, joissa yksi fraasi päättyy ja toinen alkaa. Tutkimuksessa tarkasteltiin myös sitä, vaikuttaako muusikkona oleminen tähän prosessiin.
Kansainvälinen ura luonnon populaatioiden sopeutumisen tutkijana toi professoriksi Jyväskylän yliopistoon2.10.2024 07:00:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston uusi professori Katja Räsänen on syventynyt tutkimaan suomalaisten vesisiirojen ja Islannin Mývatn-järvessä elävän kolmipiikin sopeutumiskykyä muuttuvaan ympäristöön. Räsänen on kerryttänyt kansainvälisiä verkostojaan ja kokemustaan ympäri maailman. Hän aloitti bio- ja ympäristötieteiden laitoksen evoluutio- ja ympäristöbiologian professorina 1.9.2024.
Mikroelektroniikan ja fotoniikan alan osaajille riittää kysyntää1.10.2024 06:45:00 EEST | Tiedote
Erasmus Mundus RADMEP (Radiation and its Effects on MicroElectronics and Photonics Technologies) -ohjelma tarjoaa varman työpaikan mikroelektroniikan ja fotoniikan aloilla. Yhteistutkinto-ohjelmasta vuonna 2023 valmistuneet ovat kaikki työllistyneet. Tänä syksynä valmistui 18 opiskelijaa ja suurin osa heistäkin on jo löytänyt työpaikan.
Monimuotoinen ohjelma houkutteli ennätysyleisön: Jyväskylän Tutkijoiden yössä vieraili lähes 15 000 kävijää!30.9.2024 15:13:32 EEST | Tiedote
Tutkijoiden yötä vietettiin Jyväskylän yliopistossa jälleen syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9.2024. Tapahtumassa saatiin uusia tiede-elämyksiä, kokeiltiin itse tutkimuksen tekemistä sekä keskusteltiin innostuneiden tieteen tekijöiden kanssa. Mukana oli jälleen satoja tutkijoita eri aloilta.
Nanolle näkyvyyttä jo 20:tta kertaa!30.9.2024 07:10:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskus järjestää jo 20. kerran kansainvälisen Nanoscience Days konferenssin Jyväskylässä välittääkseen uusinta tietoa nanotieteen ja nanoteknologian viimeisimmistä saavutuksista maailmalle. Juhlavuoden kunniaksi puhujiin kuuluu esimerkiksi kemian Nobel-palkittu Morten Meldal sekä muita kansainvälisesti tunnettuja tutkijoita. Nanotiedepäivät järjestetään 8.–9.10.2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme