Kutsu medialle: Kielitaito ratkaisuna osaajapulaan – ajankohtaisia puheenvuoroja kansainvälisessä Suomessa
Pitääkö Suomessa osata suomea? Miten työpaikoilla voidaan tukea kotimaisten kielten taitoa? Suomen kansainvälistyvillä työmarkkinoilla tarvitaan toimivia käytänteitä monikielisyyden tukemiseen ja kotimaisten kielten oppimiseen.
Aiheeseen paneudutaan Kielibuusti-hankkeen tilaisuudessa Aalto-yliopistossa tiistaina 5. marraskuuta kello 14–16. Tilaisuuteen voi osallistua Otaniemen kampuksella Marsiossa (Otakaari 2) tai verkossa.
Omakohtaisista kokemuksistaan ovat kertomassa Aalto-yliopiston johtava työelämäasiantuntija, tasavallan presidentin puoliso Suzanne Innes-Stubb ja kaiutinvalmistaja Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian.
Lisäksi kuullaan tervehdykset Aalto-yliopiston rehtorilta Ilkka Niemelältä sekä tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multalalta.
Median edustajilla on mahdollisuus haastatella tilaisuuden puhujaa Siamäk Naghiania ja Kielibuustin asiantuntijoita.
Tilaisuuden ohjelma:
Kello 14–15 Kielitaito ratkaisuna osaajapulaan
o Tervetulosanat, Ilkka Niemelä, Aalto-yliopiston rehtori
o Miksi kannattaa oppia suomea ja/tai ruotsia kansainvälisenä osaajana Suomessa?, Suzanne Innes-Stubb, johtava työelämäasiantuntija, Aalto-yliopisto / tasavallan presidentin puoliso
o Videotervehdys, Sari Multala, tiede- ja kulttuuriministeri
o Kielitaidon merkitys kansainväliselle osaajalle ja organisaatiolle - haastattelussa TkT Siamäk Naghian, Genelec Oy:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun vuoden 2020 alumni
o Kohokohtia Kielibuustissa tuotetuista työkaluista ja malleista
klo 15–16 Verkostoitumista ja pientä purtavaa paikan päällä osallistuville
Tilaisuus järjestetään Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä. Tilaisuutta voi seurata myös etänä (ilmoittautuminen striimiin).
Ilmoittauduthan viimeistään 4. marraskuuta klo 15 Marianne Gråstenille: marianne.grasten@aalto.fi, p. 050 477 8050.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marianne Gråsten
Viestinnän asiantuntija, Kielibuusti
marianne.grasten@aalto.fi
p. 050 477 8050
Linkit
Tietoa julkaisijasta
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto
Nimitys: Tiina Alahuhta-Kasko Aalto-yliopiston hallituksen jäseneksi5.12.2024 11:10:15 EET | Tiedote
Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea on valinnut kauppatieteiden maisteri Tiina Alahuhta-Kaskon yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi 1.1.2025 alkaen. Hallituksen jäsenten kausi on kolmevuotinen. Alahuhta-Kasko on Marimekko Oyj:n toimitusjohtaja ja toiminut yhtiössä erilaisissa johtotehtävissä vuodesta 2005 alkaen. Tiina Alahuhta-Kasko tuo Aalto-yliopiston hallitukseen laajaa käytännön kokemusta liike-elämästä ja johtamisesta sekä monialaisesta yritys-yliopisto-yhteistyöstä ja erityisesti luovien alojen kytkemisestä liiketoimintaan. Tiina Alahuhta-Kaskolla on kauppatieteiden maisterin tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta sekä CEMS Global Alliancen myöntämä CEMS Master in International Management -tutkinto. Hän on suorittanut johtamiskoulutusohjelmia Harvard Business Schoolissa sekä IMD Business Schoolissa. Hän toimii hallituksen jäsenenä muun muassa Finnairissa ja Climate Leadership Coalition -verkostossa. Hän on IMD Business Schoolin Foundation Boardin jäsen, Aalto-yliop
EMB. 4.12. klo 18.00: Miltä tunteiden kehokartat näyttivät muinoin ja nyt? Mesopotamiassa onnellisuus hohti paljon vahvemmin maksan alueella4.12.2024 18:00:00 EET | Tiedote
Tutkijat ovat analysoineet savitaulujen nuolenpäämerkeistä käännettyä ja digitoitua, jopa miljoona sanaa käsittävää muinaista tekstimassaa. Tavoitteena on jatkossa selvittää, ovatko jotkin tunneperäiset kehokokemukset ihmisille tyypillisiä ajasta, kielestä ja kulttuurista riippumatta.
Talvikki Hovatta ratkoo avaruusyhteisöä vuosikymmeniä askarruttanutta mysteeriä3.12.2024 13:00:00 EET | Tiedote
Metsähovin radio-observatorion uusi vastaanotin ja Euroopan tutkimusneuvoston myöntämä ERC-rahoitus mahdollistavat mustien aukkojen hiukkassuihkujen koostumuksen selvittämisen.
Kutsu: Kyberturva osaksi arkea -tilaisuuteen 3.12. klo 12–1527.11.2024 14:30:00 EET | Kutsu
Suomi on eurooppalaisen kyberturvan kehityksen kärjessä: Cyber Citizen -hankkeessa on kehitetty mobiilipeli ja oppimisportaali, jotka tuovat arjen kyberturvataidot kaikkien ulottuville.
Tekoäly auttaa tunnistamaan diabeteksen aiheuttaman silmäsairauden – kielimallien käyttö lääketieteessä lisääntyy25.11.2024 11:30:00 EET | Tiedote
Kymmenien tuhansien jäsentelemättömien seurantatutkimusten lausuntojen avulla kielimalli opetettiin tunnistamaan diabeettisen retinopatian vaikeusaste tarkasti. Tutkimustulos voi jatkossa mahdollistaa monia uusia sovelluksia erilaisissa seulontaohjelmissa ja diagnostiikassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme