Tarinoita Ylestä: Yle Avoinna -tapahtuma syntyi vuorovaikutuksen tarpeesta – keskustelua, kulttuuria ja katseet tulevaisuudessa
Maailmaa muutetaan keskustelu kerrallaan. Ensimmäistä kertaa järjestetty Yle Avoinna -tapahtuma oli kohtaamisen juhlaa, kun lavakeskustelujen ja puheenvuorojen äärellä syvennyttiin media-alan ajankohtaisiin teemoihin ja ilmiöihin.
Ylen Studiotalon aulasta kuului innostunut kuhina, kun sidosryhmävieraat saapuivat tutustumaan Yle Avoinna -tapahtuman monipuoliseen messutilaan. Messuständejä tähystellessä ei voinut välttyä näkemästä tuttuja kasvoja: urheilutoimittaja Riku Salminen kertasi viikonlopun hiihtokisojen tuloksia Yle Urheilun ständillä ja meteorologi Elias Paakkanen kierteli juttelemassa Yle Uutisten pisteellä. Lavalla keskustelu kävi kuumana, kun aiheena oli kotimaisen draaman tulevaisuus.
Kaksipäiväinen Ylen järjestämä tapahtuma toi 7.–8.11. yhteen media-alan keskeisimmät vaikuttajat ja osaajat, kulttuuri- ja urheilualan sekä nuorten järjestöjä, oppilaitoksia ja kaupallista mediaa.
Kulttuuria ja katseet tulevaisuudessa
Tapahtumassa valokeila oli erityisesti kulttuuria ja tulevaisuutta käsittelevissä keskusteluissa, joissa mukana oli niin Ylen kuin sidosryhmien ja kaupallisen mediankin ammattilaisia. Keskusteluita pystyi seuraamaan myös Yle Areenassa ja televisiossa.
Torstaina tapahtuman pää- ja ilmiölavoilla kuultiin kevään uutuusdraamasta Queen of Fucking Everything, pohdittiin kotimaisen hittidraaman tulevaisuutta ja sitä, miten seurantarealityt toteuttavat Ylen tehtävää. Perjantaina taas konkretisoitiin disinformaation uhkia luotettavalle tiedonvälitykselle ja seurattiin Yle Perjantain erikoislähetyksen tekoa. Yle Perjantain keskustelussa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg pohtivat, mihin Yleä tarvitaan.
Tapahtuma tarjosi paljon muutakin kuin keskustelua – vieraat pääsivät tutustumaan Ylen tekijöihin ja tuotteisiin, nauttimaan musiikkiesityksistä ja osallistumaan monenlaisiin aktiviteetteihin, kuten visailemaan Yle-aiheista ja kuuntelemaan Ylen asiakaspalautteista tekoälyllä koottuja kappaleita. Merisään lukemista pääsi harjoittelemaan Radio Suomen pisteellä, audiodraaman äänittämistä Yle Audiodraaman johdolla ja selostusta Urheilun ständillä. Krista Siegfriedsin ja Robin Packalenin UMK-asuja testailtiin puvustamon avustuksella ja Yle Areenan ruudulla pyöri jatkuvasti iki-ihana Pentulive.
Uusi uutiskirje avaa ajankohtaisia Yle-asioita
Yle Avoinna -tapahtuman tarkoituksena on lisätä Ylen avoimuutta ja vuorovaikutusta yhteiskunnassa.
“On tärkeää, että Yle järjestää tämänkaltaisia tapahtumia. Media- ja kulttuurialan kysymykset koskettavat kaikkia, jotka kuluttavat kotimaisia sisältöjä kanavasta ja tavasta riippumatta. Tapahtumassa pääsimme kertomaan Ylen toiminnasta, tuotteista ja tarjonnasta. Keskustelimme myös niistä vaikeimmista asioista, kuten mihin Yleä tarvitaan. Iso kiitos myös kaikille, jotka olivat tapahtumassa mukana esittelemässä toimintaamme. Näyttelypisteet olivat hienot ja antoivat monipuolisen kuvan Ylestä”, sanoo Ylen tapahtumapäällikkö Jyri Kataja-Rahko.
Tapahtuman vieraat olivat myös keskeisessä roolissa osallisuuden ja avoimuuden edistämisessä.
“Saimme kutsua sidosryhmiä mukaan keskusteluun ja samalla sidosryhmät pääsivät tapaamaan paitsi meitä, myös toisiaan. Se on hienoa ja merkittävää”, Kataja-Rahko jatkaa.
Tapahtumassa lanseerattiin myös uusi Ajankohtaista Ylestä -uutiskirje, jonka tilaamalla saa kerran kuussa sähköpostiinsa koonnin ajankohtaisista Yle-aiheista. Uutiskirjeen voi tilata osoitteesta kirjeet.yle.fi.
Yle Avoinna -tapahtuman neljä lavakeskustelua ovat katsottavissa Yle Areenassa.
Tarinoita Ylestä -sarja taustoittaa ja kertoo Ylen monipuolisista osaajista, ohjelmista, kokeiluista ja työarjesta Ylessä. Lue lisää tarinoita Ylestä!
Yle on suomalaisten oma, vuonna 1926 perustettu julkisen palvelun mediayhtiö. Ainutlaatuiseen tehtäväämme kuuluu välittää luotettavaa tietoa, sivistää ja viihdyttää, vahvistaa demokratiaa ja kulttuuria sekä edistää sananvapautta, tasa-arvoa ja yhteenkuuluvuutta. Palvelemme suomalaisia televisiossa, radiossa ja verkossa vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.
Tilaa Ajankohtaista Ylestä -uutiskirje. Jos et jatkossa halua vastaanottaa Ylen viestinnän lähettämiä tiedotteita, lähetä viesti osoitteeseen yleisradio@yle.fi. Tutustu Ylen viestinnän lähettämien tiedotteiden tietosuojaselosteeseen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Yleisradio Oy
Jalkapallon naisten EM-kisat 2025 nähdään Ylen kanavilla3.12.2024 14:01:00 EET | Tiedote
Yle on hankkinut esitysoikeudet jalkapallon naisten EM-kisoihin 2025.
Yle erbjuder de mest intressanta ämnena i stående videoformat i Yle-appen3.12.2024 11:00:00 EET | Pressmeddelande
Viktiga nyheter och underhållande fenomen finns nu i kortvideoformat i Yle-appen.
Yle tuo kiinnostavimmat aiheet tarjolle pystyvideomuodossa Yle-sovellukseen3.12.2024 11:00:00 EET | Tiedote
Merkittävät uutissisällöt ja viihdyttävät ilmiöt löytyvät nyt Yle-sovelluksesta lyhytvideomuodossa.
Tarinoita Ylestä: Televisiossa on joku, joka on kuin minä – Svenska Yle tarjoaa lapsille tärkeitä samaistumisen kokemuksia29.11.2024 11:43:12 EET | Tiedote
Joulukalenterista lastenohjelmiin. Svenska Ylellä on ainutlaatuinen rooli suomenruotsalaisen lastenkulttuurin edistämisessä. Vahva läsnäolo kohderyhmässä on myös Ylen lastensisältöjen kantava ajatus.
Disney-klassikoita, musiikkielämyksiä ja suuria ensi-iltoja – Ylen joulu tuo iloa koko perheelle28.11.2024 10:00:00 EET | Tiedote
Ylen joulun ajan ohjelmisto 2024 tarjoaa laajasti katsottavaa ja kuunneltavaa rauhallisiin hetkiin. Sohvalle kelpaa käpertyä koko perheen voimin – luvassa on erityisen upea elokuvajoulu!
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme