Helsingissä on kypsynyt historiallinen 10-vuotias viski
Helsingin Kalasataman Teurastamolla tehtiin syksyllä 2014 suomalaista alkoholijuomahistoriaa, kun The Helsinki Distilling Company tynnyröi ensimmäiset kotimaisesta ohra- ja ruismaltaasta tislaamansa viskierät. Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja valmiita viskinystävien maistettavaksi.
The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen tislaamo Helsingissä ja se tunnetaan luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Yhtiö on voittanut tisleillään merkittäviä kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Suositun Helsinki Dry Ginin valmistuksella aloittanut käsityötislaamo tislasi ja tynnyröi ensimmäiset viskinsä syksyllä 2014. Nyt nämä viskit ovat kypsyneet 10 vuoden ikään ja rajoitetut erät niistä on pullotettu.
Helsinkiläisviskeistä ensimmäinen Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release mallasviski on jo saatavilla Tislaamo-Distillery Bar - tislaamoravintolasta. Seuraava, Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release julkaistiin keskiviikkona 20. marraskuuta.
”10-vuotias helsinkiläisviski on paitsi yksi unelmiemme täyttymys, myös osoitus siitä, että laadukasta viskiä on mahdollista tislata ja kypsyttää myös perinteisten viskintuottajamaiden ulkopuolella. Raaka-aineiden puolesta meidän ei tarvitse tulla takamatkalta. Suomessa on puhdas vilja, vesi ja ilma, ja myös rukiin ja ohran mallastaminen tehdään täällä maailmanmitassa huippulaadulla. Talvi estää kypsytyksen ulkona, mutta me olemme onnekkaita, sillä tislaamomme vieressä sijaitseva viskikellarimme on myös ainutlaatuinen”, iloitsee Master Distiller Mikko Mykkänen ja lisää: ”Uskon, että kymppivuotiaat helsinkiläiset ja muutkin suomalaiset tuplanumeroiset viskit avaavat suomalaisille viskintuottajille ihan uudenlaisia kansainvälisiä mahdollisuuksia.”
Käsityötislaamolle viskin kypsyttäminen kymmenvuotiaaksi ei ole itsestäänselvyys. Raaka-aineiden ja tislauslaitteiston lisäksi viski vaatii myös optimaalisen kypsytysympäristön ja arvokkaat tammitynnyritkin vaativat jatkuvaa huolenpitoa.
”Emme olisi Mikon kanssa kymmenen vuotta sitten ensimmäistä ruisviskitynnyriä täyttäessämme voineet kuvitella, että juoma kerkeäisi täyttämään tasavuosia. Monet tuon ajan tynnyrit maistettiin, myytiin ja pullotettiin heti kuin mahdollista, sillä tarvitsimme rahoitusta tekemiseemme. Ensimmäiset kymppivuotiserämme ovatkin pieniä, mutta niistä riittää oman Tislaamo-baarimme lisäksi myös valittuihin ravintoloihin. Ensi vuoden alussa pyrimme saamaan pienen määrän myös Alkon tilausvalikoimaan”, kertoo helsinkiläistislaamon Master Blender Kai Kilpinen ja jatkaa:
”10-vuotiaissa viskeissä on voimakas ja kehittynyt makuprofiili, jonka pitkä kypsytys tuo tullessaan. Tammisuus täydentää kuivattuja hedelmiä, kaakaopapua ja hienostunutta yrttisyyttä. Ne edustavat hyvin The Helsinki Distilling Companyn viskien tuttua makumaailmaa. Uskon, että nämä tulevat yllättämään myös kansainväliset viskinystävät.”
Helsingin gastrokulttuurin ytimessä, Kalasataman Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Tislaajamestari Mikko Mykkänen on myös nimetty Destille Berlin -tapahtumassa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Mykkänen, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi
Kai Kilpinen, Master Blender, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiKuvat
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viro: Vuoden kansainvälinen matkailukohde ja muutenkin hyvä maa17.1.2025 11:09:30 EET | Tiedote
Virolla on matkakohteena erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Vuonna 2024 suomalaiset tekivät suosikkimatkakohteeseensa edellisvuoteen verrattuna yli 55 000 matkaa enemmän. Yhteensä suomalaiset tekivät Viroon 1,8 miljoonaa laivamatkaa ja kokonaiskasvu Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä oli edellisvuoteen verrattuna 3 %. Hotelliyöpymisiä suomalaisilta kertyi Virossa yli 1,2 miljoonaa. Viro nousi myös maailman kymmenen parhaan maan joukkoon Good Country -indeksissä, mikä osoittaa, että Viro, sen kansalaiset ja yhteiskunta välittävät ympäristöstään ja panostavat merkittävästi myös maailman hyvinvointiin eri aloilla.
Huippusuosittu Kupoli-cocktailbaari sai uuden vetäjän14.1.2025 11:47:33 EET | Tiedote
Yksi Suomen cocktail-kentän pioneereista ja tunnetuimmista baarimestareista Timo Siitonen astuu NH Collection Helsinki Grand Hansan Bar Managerin saappaisiin. Hän ottaa vetovastuun Uuden ylioppilastalon tornissa sijaitsevasta, huippusuositusta Kupoli-cocktailbaarista sekä matkailijoiden ja helsinkiläisten rentona kohtaamispaikkana tunnetusta Hansa Cafén baarista.
Kutsu medialle: Vuoden matkakohde Viro, infotilaisuus Matkamessuilla 16.1. klo 13-1420.12.2024 10:14:22 EET | Tiedote
Suomalaisia hemmotellaan naapurilla, joka täyttää matkailun megatrendeistä useimmat. Miten juuri vuoden ulkomaanmatkakohteeksi valittu pieni naapurimme ylläpitää positionsa suomalaisten suosituimpana määränpäänä ja mitä voi itsestään kertoa sellainen, josta kaikki muka jo tiedetään? Visit Estonia ja maailman tiheimmin liikennöityä kahden pääkaupungin välistä merisiltaa ylläpitävät Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line järjestävät jo messuperinteeksi muodostuneen infotilaisuuden Helsingin Matkamessujen ammattilaistorstaina 16. tammikuuta kello 13.00-14.00. Viro-info on osa Matkatieto-seminaaria messuhallissa 6.
Golden Globes valitsi suomalaisen luksusbrändin tähtien VIP-lahjaksi18.12.2024 09:39:05 EET | Tiedote
Eksoottinen suomalainen luksus tekee pohjoismaista matkailuhistoriaa Hollywoodissa tammikuun 5. päivänä järjestettävässä Golden Globes -palkintogaalassa. Kaikki Golden Globe -voittajat ja palkintokategorioiden esittelijät saavat tapahtuman järjestäjiltä maailman ylellisimmäksi kassiksi nimetyn VIP-lahjan, jonka sisältö on tänä vuonna arvoltaan miljoona dollaria. Yli 25 luksustuotteen ja -elämyksen listakärjessä ovat suomalainen lentoyhtiö Helsinki Citycopter ja luksusmatkatoimisto ACX ACCESS, joiden Golden Globe -voittajalle rakentama matkapalkinto on ainutlaatuinen revontulielämys yhdistettynä luksuslomaan Lapissa ja Helsingissä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pohjoismainen tuote tai -palvelu on mukana maailman suurimpiin kuuluvassa viihdetapahtumassa.
Sujuvasti ja turvallisesti kotiin pikkujouluista28.11.2024 15:11:09 EET | Tiedote
Yöbussi ehti huristaa nenän edestä ja taksijono kiemurtelee kulman taakse, kotimatka voi latistaa hilpeän juhlatunnelman ja illasta jäädä ikävä maku suuhun. Nappaa kokeneen taksiammattilaisen vinkit turvalliseen ja sujuvaan liikkumiseen pikkujouluaikaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme