Neuvottelut elintarvikealan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta käynnistyivät
Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Ammattiliitto Pro ovat aloittaneet tänään 17. tammikuuta neuvottelut elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta.

Neuvottelujen aluksi käytiin läpi yleistä työmarkkinatilannetta sekä tilannetta elintarviketeollisuudessa. Neuvottelut jatkuvat 21.1., jolloin neuvotteluosapuolet tuovat esiin tavoitteet nyt käynnistyneelle neuvottelukierrokselle.
Elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus umpeutuu helmikuun 2025 lopussa. Työehtosopimuksen piirissä on noin 6 250 toimihenkilöä.
ETL:n ja Pron välisen sopimuksen lisäksi elintarvikealalla on toinenkin toimihenkilösopimus, joka neuvotellaan Meijerialan Ammattilaiset MVL ry:n kanssa. Kyseinen meijereiden erikoiskoulutuksen saaneiden ja teknisten toimihenkilöiden työehtosopimus umpeutuu 31.3.2025 ja neuvottelut sen osalta käynnistyvät 13.2.2025.
MVL:n sopimuksen piirissä on noin 1 350 toimihenkilöä.
Päivittyvää tietoa neuvottelujen etenemisestä saat ETL:n tes-neuvottelulokista. Ota loki seurantaan!
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anne SomerJohtaja, Työ ja osaaminenETL
Puh:050 345 2134anne.somer@etl.fiLinkit
Tietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
KUTSU MEDIALLE Elintarviketeollisuusliiton talviseminaariin 11.2.2025 klo 16.303.2.2025 10:33:39 EET | Kutsu
Suomalaisten hyvinvointi nousuun – valistusta vai holhousta?
Timosen raportissa oikeat eväät ruokaviennin kaksinkertaistamiseen27.1.2025 14:40:27 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto on tyytyväinen maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori Pekka Timosen, elintarvikeviennin kasvurakenteita arvioivan raportin johtopäätöksiin. Tänään julkaistun selvityksen mukaan Suomen hallituksen asettama tavoite elintarvikeviennin kaksinkertaistamisesta vuoteen 2031 edellyttää vientipalveluiden turvaamista.
Elintarviketeollisuus investoi kapasiteetin korvaamiseen, investointeja kasvuun vain vähän17.1.2025 13:48:04 EET | Tiedote
EK:n investointikysely ennustaa elintarviketeollisuuden investointeihin lähes neljänneksen (24 prosentin) kasvua tälle vuodelle. Yritykset aikovat investoida 1,2 miljardia euroa kiinteisiin kohteisiin, kuten koneisiin, laitteisiin ja rakennuksiin. Kasvuun tähtääviä investointeja suunnitellaan huomattavasti vähemmän, vain noin kymmenesosa (9 prosenttia). Maan hallituksen ikävät päätökset verotuksen kiristämisestä rasittavat merkittävästi ruoka- ja juomayritysten tulevaisuuden aikeita.
Hallitukselta ikävä joululahja ruoka-alalle23.12.2024 10:46:32 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto on tyrmistynyt siitä, että pääministeri Orpon hallitus jatkaa makeisten ja suklaan korotetun arvonlisäveron valmistelua sen ongelmallisuudesta huolimatta. Ehdotus on oikeudellisesti syrjivä, koska se ei kohtele eri tuoteryhmiä samankaltaisesti. Ehdotus ei myöskään edistä terveyttä, eikä lisää verotuloja kotimaisen tuotannon ja investointien vähentyessä.
Neuvottelut elintarvikealan työehtosopimuksista käynnistyivät17.12.2024 12:14:32 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat aloittaneet tänään 17. joulukuuta neuvottelut elintarvikealan uusista työehtosopimuksista.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme