Jyväskylän yliopisto

Tiedeilta 1.4. Työelämä muuttui perusteellisesti – kohti inhimillisesti kestäviä työuria?

Jaa

Teknologiat ja uudet työtavat ovat muuttaneet työtä perusteellisesti. Jyväskylän yliopiston tiedeillassa kuulemme, miten työ on muuttunut ja millaista huomiota on työpaikoilla olisi nyt osoitettava työn suunnitteluun ja johtamiseen. Pitääkö hybridityöyhteisöjä johtaa uudella tavalla? Mitä tarkoittaa inhimillisesti kestävä työura ja millaisista aineksista se syntyy?

Tiedeillan asiantuntijoita ovat Anu SIvunen, Mari Herttalampi ja Monika von Bonsdorff Jyväskylän yliopistosta.
Tiedeillan asiantuntijoita ovat Anu SIvunen, Mari Herttalampi ja Monika von Bonsdorff Jyväskylän yliopistosta. Jyväskylän yliopisto Jyväskylän yliopisto

Moni työ on muuttunut viime vuosina. Läsnäolotyö on muuttunut etä- ja hybridityöksi. Teknologiat ovat tuoneet työpaikoille uusia, muuttuvia viestintä- ja yhteydenpitokeinoja ja samalla myös uusia kontrolli- ja seurantakeinoja. 

Samanaikaisesti työstä on tullut entistä intensiivisempää ja jatkuvaa uutta opettelua vaativaa. Teknologia on lisäännyt painetta tehdä monia asioita yhtäaikaisesti. 
 
Tiedeillassa kuulemme, miksi ja millaista huomiota on työpaikoilla on nyt osoitettava työn suunnitteluun ja johtamiseen. Pitääkö hybridityöyhteisöjä johtaa uudella tavalla? Mitä tarkoittaa inhimillisesti kestävä työura ja millaisista aineksista se syntyy?

Tiedeillassa mukana ovat professori Anu Sivunen, yliopistonlehtori Mari Herttalampi ja apulaisprofessori Monika von Bonsdorff. Tiedeillan juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä.

Tiedeilta on kaikille avoin ja se järjestetään Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteessä (Seminaarinkatu 15) Tietoniekka-tilassa tiistaina 1.4. klo 18.00-19.30. Tilaisuudesta on myös verkkolähetys.

Lisätietoja tapahtumasta: https://www.jyu.fi/fi/tapahtumat/tiedeilta-14-tyoelama-muuttui-perusteellisesti-kohti-inhimillisesti-kestavia-tyouria

Yhteyshenkilöt

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Maankäyttö vaikuttaa boreaalisten järvien energialähteisiin17.4.2025 07:10:00 EEST | Tiedote

Järviekosysteemit vastaanottavat valuma-alueelta peräisin olevaa eloperäistä ainesta, joka päätyy mikrobien avustuksella ravintoverkkoon. Jyväskyläläinen tutkijaryhmä selvitti vedyn pysyvien isotooppien avulla maalta peräisin olevan eloperäisen energian määriä. Tutkimuksen mukaan pohjaeläinten ja niitä syövien kalojen maalta peräisin olevan energian määrä oli suurempaa kuin ulappa-alueen eläinplanktonin ja niitä syövien kalojen. Kaikkien kuluttajaryhmien maalta peräisin olevan energian määrä väheni tummista happamista metsäjärvistä kohti reheviä järviä, joiden valuma-alueella on paljon maataloutta.

Uudenlainen kaikkia ionisoivan säteilyn lajeja havaitseva kannettava ilmaisin parantaa säteilyturvallisuutta15.4.2025 07:05:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopisto on yhteistyössä Säteilyturvakeskuksen (STUK) kanssa kehittänyt uudenlaisen kannettavan monikäyttösäteilyilmaisimen, joka havaitsee käytännössä kaikkia ionisoivan säteilyn lajeja. Laitteesta voivat hyötyä mm. teollisuuden ja lääketieteen säteilynkäyttäjät, viranomaiset, ydinenergia-ala, ensivasteen toimijat sekä sotilaskäyttäjät. Teknologialle on haettu patenttia, ja seuraavaksi selvitetään sen kaupallistamismahdollisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye