Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

80–84-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat

Jaa

Koronavirusrokotuksen saavat seuraavaksi 80–84-vuotiaat helsinkiläiset eli vuosina 1937–1941 syntyneet. Rokotuksen saavat myös heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidon tuen päätös.

Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Rokotusajan voi varata tiistaista 9.2. alkaen. Omaishoitajat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse. 

– Toivomme ehdottomasti, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan verkossa. Verkkoajanvarauksesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöinen. Ajan rokotukseen saa nopeimmin verkkoajanvarauksen kautta, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

– Nuorempien ikäryhmien rokotusvuoro tulee myöhemmin. Toivomme, että he malttavat vielä mielensä, eivätkä turhaan soita ajanvarausnumeroon, Turpeinen jatkaa.

Rokotteita annetaan aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Rokotteiden antamisessa noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä.

Nyt rokotusvuoroon tulevalle ryhmälle postitetaan kotiin erillinen tiedote rokotuksista.

Myös 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset jatkuvat.

– Jos rokotus on vielä ottamatta, 85 vuotta tänä vuonna täyttävät, sitä vanhemmat ja heidän omaishoitajansa voivat edelleen varata rokotusajan, Turpeinen muistuttaa.

Rokotuksia annetaan toistaiseksi Myllypurossa, Malmilla ja Jätkäsaaressa.

Ikääntyneitä rokotetaan Pfizerin rokotteella. Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista yleisen tiedotuksen lisäksi kotihoidon työntekijöiltä. Myös rokotusvuorossa olevia kotihoidon asiakkaita rokotetaan rokotuspisteillä. Mikäli liikkuminen on mahdollista, heitä kannustetaan mahdollisuuksien mukaan menemään rokotuspisteelle.

– Pfizerin rokotteen säilyttämiseen, valmistamiseen, säilymiseen ja kuljettamiseen liittyy niin paljon rajoitteita, että sitä ei ole mahdollista tarjota kotiin yhtä sujuvasti kuin influenssarokotetta, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

–Kotihoito voi antaa asiakkaalle rokotteen kotona, jos rokotuspisteelle pääsy on vaikeaa. Tämä pitää sopia kotihoidon kanssa erikseen, Pikkarainen jatkaa.

Myös kotihoidon asiakkaat rokotetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Helsingin sairaaloiden, lyhytaikaishoidon ja kuntoutusoastojen asiakkaiden rokotukset alkavat

Helsingin sairaalan, Oulunkylän kuntoutussairaalan ja Auroran psykogeriatrisen osaston potilaiden sekä lyhytaikaishoidon ja akuuttikuntoutuksen asiakkaiden rokotukset aloitetaan viikolla kuusi. Rokotusta tarjotaan 80 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Rokotuksen saavia tiedotetaan asiasta erikseen.

Lisätietoa koronarokotuksista voi lukea osoitteesta koronarokotus.hel.fi ja thl.fi.

Lisätietoa antavat

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 040 6389881

Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen, p. 050 3666781

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme